четвъртък, 13 март 2014 г.

Роман за силата на майчината любов и семейните ценности

Роман за силата на майчината любов и семейните ценности. За дългия път, който трябва да извървиш, за да намериш себе си и мястото, където се чувстваш истински щастлив.

Една майка се разделя с детето си, за да спаси живота му. Принудена от обстоятелствата Кавита оставя дъщеря си в сиропиталище, осъзнавайки че може да не я види никога повече...

Болката за едни се явява надежда за други...

Дебютът на авторката Шилпи Сомая Гоуда е романът "Изгубената дъщеря". Написването на книгата е в продължение на две години, но крайният резултат е наистина добър. Това е книга вдъхновена от Изтока и Запада, показва противоположните страни на  живота на две млади жени, всяка от които е изправена пред трудни и съдбоносни решения.

Единият свят е този на Кавита и нейното семейство, което ежедневно се бори за своето оцеляване. Семейство, което живее и с очакването на дете, но не просто на дете, а на момче. Това е свят, в който момчетата са предпочитани, а на момичетата се гледа като на бреме и още едно гърло за хранене. В този свят Кавита загубва първородната си дъщеря и взема категоричното решение да спаси второто си момиченце. Решението да остави дете си в сиропиталище е най-трудното, което трябва да вземе, но и е единствения начин да запази живота ѝ. Това оставя в съцето ѝ огромна празнина, която нищо и никой не успява да запълни до края на нейния живот.

Нейната противоположност е Самър – успяла лекарка, щастливо омъжена и реализирала се в живота жена. Или поне така изглежда. Неспособността ѝ да дари мъжа си с дете създава пропаст помежду им и кара Самър да се затвори в себе си. Решението да осинови дете и то от Индия, родината на нейния съпруг, не е никак лесно. То я отвежда в една напълно непозната страна. Осиновеното момиченце Аша е най-прекрасният подарък, който могат да имат двамата родители. Но с времето всичко се превръща в проблем, липса на общуване и болка. Една жена ежедневно поставя под съмнение способността си да бъде майка, а една дъщеря е в търсене на себе си.

Това е книга за превратностите на живота, за неочакваните решения, които понякога променят живота ни напълно. За силата на майчинската любов и за отговорите които търсим цял живот-дали сбърках, дали не взех погрешното решение. Това е и книга, показваща, че семейството е безценно и то е там, където е сърцето ти. Книга, която е вълнуваща, затрогваща и се чете на един дъх!




Таня Димитрова, книжарница "Хермес" - Русе,
Дарина Къшева, книжарница "Хермес" - Стара Загора


Няма коментари:

Публикуване на коментар