петък, 4 юли 2014 г.

Книги за лятната ваканция

Един от най-дългоочакваните сезони е лятото, който носи само положителни емоции. А какво е през лятото да си на плажа, под сянката на някое дърво в балкана или на брега на езеро и в ръката си да не държиш книга?


Предлагаме ви няколко книги, които сами ще прецените дали да прочетете през ваканцията, независимо къде се намирате.

 

За дамите:


Предлагаме на дамите няколко книги от така наречените „леки“ четива, които са най-предпочитани за лятото:


 Увлекателно и емоционално авторката ни повежда на пътешествие из най-красивите кътчета на Тоскана. Представя ни любопитни факти за историята, архитектурата и изкуството на тази област. Запознава ни с особеностите на местния колорит, като се започне от вкусната храна (приготвена от пресни продукти), ароматното кафе (пие се на една глътка), начина на общуване на италианците (с много ръкомахане), ужасното им шофиране (от което ти настръхва косата) и сърдечното им, дружелюбно държане.

Книгата ни потапя в идиличната атмосфера на италианската провинция и ни изпълва с носталгия по простия живот, по дребните радости и пълноценното общуване със земята и природата.

Наскоро издателство „Егмонт“ пуснаха на книжния пазар поредицата „Книги за любов“, която моментално се превърна в тотален хит сред дамите в България. Книгите пожънаха голям успех и затова насочваме вниманието ви към тях:

Книги за любов:

Според Американската асоциация на авторите на романтични романи (RWA) това са книгите, които разказват за зараждането и развиването на любов и романтични взаимоотношения между двама души. Завръзката и възходящата линия на историята са пряко обвързани с тази основна тема. А краят е „емоционален, оптимистичен и щастлив“.

Поредицата до момента включва заглавията:







Което и заглавие от поредицата да изберете със сигурност няма да останете разочаровани.

През последните месеци излязоха и няколко заглавия от автори, наложили се в литературата с прекрасните истории, които ни разкриват чрез книгите си.




 Тъмната вещица Сърха притежава огромна мощ и чрез лечителски заклинания изцелява нуждаещите се. Злият магьосник Кеван, който желае тялото и дарбата й, убива съпруга й Дайхи. За да защити трите си деца, Сърха ги дарява със силата на Тъмната вещица. Изработва им медни амулети, които да ги пазят от черни магии. С последния си дъх проклина Кеван и жертва живота си, за да отнеме неговия.



Даниел Стийл:

От пръв поглед

Заплетена и вълнуваща история като самия живот!

Париж, Лос Анжелис и светът на модата са пъстрият декор на завладяващия разказ на Даниел Стийл за известна дизайнерка, която с талант и предприемчивост постига всичко освен възможността да промени миналото си и да повярва в любовта.

Тими О’Нийл е символ на комфорт и шик. Тя успява да изгради могъща бизнес империя, която е най-голямото й творение и смисъл на живота й.




Когато е на десет години Миранда Чийвър не показва никакви признаци на невероятна красота. И дори на десет, тя се е научила да приема очакванията, които има обществото към нея - до един следобед, когато Найджъл Бевълстоук, красивият и елегантен виконт Търнър, тържествено целува ръката й и й обещава, че ще порасне, ще стане самата себе си и един ден ще е също толкова красива, колкото е вече умна. Още тогава младото момиче разбира, че ще го обича вечно.




Забавна, вълнуваща и пикантна история за любовта, приятелството и надеждата за щастлив край.

Шугар Бет Кеъри се завръща в родния си град Париш, Мисисипи, когато в живота й цари пълен хаос. Тя е разорена, отчаяна, но твърде горда, за да го приз­нае, особено след като старите й врагове са се сплотили, за да й отмъстят. Сега дългогодишната й съперница разполага с парите, властта и влиянието, които някога е имала самата Шугар Бет. Но най-опасен е Колин Бърн, мъжът, чиято кариера Шугар Бет е съсипала, при това съвсем съзнателно.


Разбира се изборът не се ограничава само в избраните книги затова ви каним да разгледате категорията ни „Романтичничетива“ на www.hermesbooks.com.

***

Сега да помогнем и на господата в избора им.

За господата:

След невероятния успех на книгата и филма за Алекс Крос Издателска къща „Хермес“ продължава със следващата история, в която е замесен детектива.


Убий Алекс Крос

Дъщерята и синът на президента на САЩ са отвлечени под носа на личната им охрана. Сред първите пристигнали на местопроизшествието е и Алекс Крос, който активно се включва в разследването. Но очевидно от високите етажи на властта се опитват да държат опитния детектив настрана от случая. Той недоумява кой има интерес да пречи на работата му и защо среща спънки на всяка крачка. Затова Алекс Крос започва собствено издирване. Той обаче дори не подозира, че убиецът вече е изпратил съобщение на родителите: те никога няма да видят децата си.





Как да станеш легендарен наемен убиец? За Джон Рейн това са уроците, които научава в Токио през 1972-ра.

Веднага след завръщането си от бойните полета в Югоизточна Азия Рейн започва работа като куриер и пренася пари за корумпирани членове на японското правителство. Но когато с една от доставките става фал, той се озовава под прицела на най-могъщия клан на японската мафия. За да се спаси, Рейн сключва отчаяна сделка.




 Вдън горите на щата Мейн са открити останки от самолетна катастрофа. Онова, което се крие в останките, е нещо по-важно от парите. То е власт: списък с имена на хора, сключили сделка с дявола. Задава се битка между онези, които искат списъкът да остане тайна, и другите, които искат да го превърнат в свое оръжие срещу силите на мрака.

И докато вражеските сили се устремяват към северния щат, гората им готви други изненади. Някой е оцелял от катастрофата. Нещо е оцеляло от катастрофата. И се спотайва...



Най-майсторски заплетеният роман от поредицата за Гърни!

Куршумът прониква в мозъка на жертвата – харизматичен политик, на погребението на собствената му майка. Всички доказателства водят към съпругата. Случаят е решен. Докато не се намесва Гърни. Пенсионираният детектив отново е изправен пред пъзел. Този път парченцата включват: корумпиран следовател, обезпокоително приветлив мафиотски бос, млада изкусителка и необикновен убиец, известен като Питър Пан, в чието минало се крие българска следа.



Шокираща тайна, засягаща самото съществуване на Съединените американски щати, се предава от президент на президент. През 1861 г. Ейбрахам Линкълн взема съдбоносно решение, основаващо се именно на нея, което предопределя бъдещето на страната.

Сто и петдесет години по-късно, в наши дни,  в пещера в щата Юта са открити останки от експедиция на преселници мормони, свързана със слухове за насилствена смърт и изчезнало съкровище. Във Вашингтон набира скорост сериозен конфликт между президента и влиятелен сенатор мормон. А в Дания е убит правителствен агент, добрал се до изключително важна информация.


***

Няма да забравим и почитателите на фентъзи жанра, които търпеливо чакат следващата книга от любимата поредица. А поредиците са една от друга по-интересни и различни, нали?



Още с информацията, че последната част ще излезе в България, почитателите на поредицата тръпнат в очакване какво ще се случи с любимите им герои и как ще завърши историята.

Любовта ще трябва да бъде пожертвана, някои ще трябва да платят с живота си и целият свят ще се промени. Разтърсващ финал в секващата дъха шеста и последна част от поредицата „Реликвите на смъртните”.



Дивергенти

След успеха на филма тази година хората, които не са прочели трилогията трябва непременно да го направят. И то ВЕДНАГА!!!

В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след  края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел – Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). На 16 всеки млад човек трябва да избере към коя каста да се присъедини и да й посвети живота си. За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е... не може да има и двете. И така тя прави избор, който шокира всички, включително нея самата.




Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение.

В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души  ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.



Феноменалният дебютен роман на Сали Грийн, разказва вълнуващата история на Натан, незаконнородения син на най-суровия черен магьосник в Европа, прочул се с кървавите си безчинства и невероятните си способности. Когато Кора, майката на младежа, умира, той е обречен да се справя сам с изпитанията на живота. Изоставен от едните и отхвърлян от другите заради смесения си произход, Натан си блъска главата върху въпроси като: Какво е да си полулош? Откъде идва лошотията? По наследство ли се предава от баща на син? Междувременно въздиша по крехката Аналис, отбива атаките на полусестра си Джесика и се опитва да се измъкне от клетката, която го задушава. Макар протагонистът на трилогията да е тийнейджър, книгата ще очарова и зрелия читател, дори и да не е пристрастен към фентъзи четивата и трилъри със свръхестествени елементи.




Епична сага за спираща сърцето любов, унищожителни тайни и тъмна магия…свят, в който всичко, което обичате, може да бъде пометено.

Първа книга от новата трилогия от авторката на „Паднали ангели“.

Магия, екшън, романтика, затрогващи моменти – комбинацията от всичко това, а и много повече, обещава фантастично преживяване.

„Сълза“ е от ония книги, които ви държат будни до малките часове. Пленителна, динамична, вълнуваща… След последната й страница вече жадувате за продължението.

Лорън Кейт е автор на бестселър поредицата „Паднали ангели“, спечелила световна популярност.

***

Каквото и да изберете да носите с вас за лятната си почивка не забравяйте книгата, защото тя ще допълни приятното изживяване.

Изберете своята книга сред още нови и интересни заглавия в Електронна книжарница www.hermesbooks.com.

Посетете страницата ни и във Фейсбук, за да сте запознати с новите и предстоящи издания на книжния пазар: https://www.facebook.com/hermesbooks

Няма коментари:

Публикуване на коментар