сряда, 18 януари 2017 г.

Нека храната ви бъде лекарство и лекарството - храна



Нека храната ви бъде лекарство и лекарството - храна“ с тази мисъл започва книгата си д-р Сара Брюър. И именно тя е в основата на книгата „Храни се добре, за да се чувстваш добре“.
В първата част на книгата са описани ползите и плюсовете на 20 плодове, зеленчуци, ядки, подправки... Когато човек е информиран, той започва да се замисля какво поглъща всеки ден, всяка година, кое ще ни помогне да се чувстваме по-добре, по-щастливи, по-здрави.
Така например кой би си помислил, че лютите чушки могат да бъдат болкоуспокояващо средство, а и да понижат кръвното налягане...
Любопитните и важни факти могат да спасят един, няколко, стотици човешки животи.
Втората част е по-обемна и систематизирана по заболявания. За всяко заболяване е посочена възможната причина за предизвикването ѝ, любопитни факти за болестите, храни, които спомагат за подобряване на състоянието на болния, препоръки, кои храни трябва да се избягват, а също така има и рецепти, които са лесни, а в същото време изключително полезни.
Книгата е написана стегнато без излишно многословие. Какво повече може да желае човек от книга за храна и здраве.
Храни се добре, за да се чувстваш добре“ е страхотен справочник, който трябва да присъства във всеки дом, защото храната, която поемаме - това сме ние, нашето здраве, нашето бъдеще, нашият живот.

Радина Йорданова


Няма коментари:

Публикуване на коментар