сряда, 21 юни 2017 г.

Трябва да има повече от един начин да се живее

 Накъдето те поведе сърцето...

Като човек обичащ да пътува и откриващ винаги нови места и традиции за себе си с радост се насочих към книгата на Рита Гелман "Историитена една номадка".





Рита разказва една истинска история за пътешествия и приключения. На зрялата възраст от 47 години, главната героиня придобива смелост и решава, че животът, който е водила до този момент не и носи вече онази радост и предприема сериозната стъпка - оставя досегашния си лъскав живот, близките си и започва да води номадски начин на живот. Тя научава от първа ръка за нови обичаи, за навиците на хората, научава за начина им на обличане. Открива нови и непознати житейски истини.
"Историитена една номадка" е прекрасен мемоар, който се чете на един дъх и доставя удоволствие на любителите на пътешествия. Заедно се потапяме в далечни за нас култури, разллични етноси и откриваме чудни и вълшебни места. Животът на хората в различните страни е описан и до най-малката подробност.

Малко са хората, които имат смелостта да оставят всичко и да тръгнат по неизвестен път, за да открият отново себе си и щастието си.
Чрез нейната история, Рита показва на читателите, че тя има друга гледна точка към живота и начините да се живее. Тя ни поучава да не се отказваме от мечтите и щастието си, да го преследваме дори и накрай света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар