Пропускане към основното съдържание

Цитати от „У дома при Бога“ – заключителният диалог от серията „Разговори с Бога“

 

На 24 септември излиза „У дома при Бога“ – заключителният диалог от серията „Разговори с Бога“.


За книгата 

Това е дословен запис на един свещен разговор. Разговор с Бога за това какво означава да бъдеш У ДОМА ПРИ БОГА. Той е последната част от един необикновен диалог, изложен на почти 3000 страници в 9 книги, писани в продължение на 11 години, които разглеждат всички аспекти на човешкия живот.

В тази книга ние обсъждаме много сфери на човешкото съществуване, но на една от тях отделяме специално внимание – смъртта, умирането и отвъдния живот.

С развитието си диалогът навлиза в най-далечната територия на духовността – космологията на живота в неговата цялост. С помощта на метафори успяваме да зърнем спираща дъха картина на Висшата Реалност. Ще говорим за смисъла и целта на съществуването, за начините да достигнем най-великата радост, за естеството на нашето пътешествие и необикновения му край. Той, оказва се, изобщо не е край, а изпълнен с екстаз преход към едно величествено и безконечно преживяване, чието описание надхвърля въображението.

Убеден съм, че вашата душа ви е притеглила към тази книга, водена от същия импулс, който ни движи напред, към следващата стъпка, към следващото прозрение и в крайна сметка – към Божественото.

Рано или късно всички неизбежно ще достигнем крайната цел. 

А целта е една и съща за всички ни. Всички ние сме на път към Дома и няма как да не стигнем там. Бог няма да го допусне. 
 


Из „У дома при Бога


***

Светът е в беда. В такава беда светът не е бил досега.
Тази книга предлага тълкуване на кризата, пред която сме изправени, по начин, който разяснява не само кризата, но и начина да я разрешим.


***

Тази книга може да промени живота ни. Тя съдържа Нови откровения. Тя ни дава средствата, с помощта на които да се измъкнем от отчаянието и да издигнем човечеството до ново ниво на съществуване, до ново разбиране за себе си, до нов израз на най-възвишената си визия.


***

Човешкият род е достигнал Момента на Избор. Възможностите, между които да избираме, са ни предоставени от настоящата вълна от събития – и от онези, които ги предизвикват. Можем или да продължим напред, като най-после заедно изградим един нов свят на мир и хармония, основан на нови убеждения за Бога и Живота, или да се върнем назад и разединени, да продължим да строим стария свят на конфликти и раздори, основан на старите убеждения за Бога и Живота.***

Е, Бог, в който аз вярвам, може и да не изглежда като Бога, в който вярвате вие, но аз съм убеден, че въпреки всичко Той е един и същ. И не се съмнявам, че на всеки, който се обръща към Него с чисто сърце, искреност и дълбоко желание, Бог отговаря.
Тази книга е отговорът на Бог. Вярвам, че Той може да спаси света.


***

Като се издигнете над настоящите си убеждения, вие не ги отхвърляте категорично, а добавяте към тях.


***

Божественото вдъхновение е рождено право на всяко човешко същество.
Всички вие сте много специални. Просто не го знаете. Не го вярвате.


***

Стремете се да променяте убежденията, а не действията.
Когато промените едно убеждение, поведението ще се промени от само себе си.

***

И така, докато повечето хора по света търсят промяната, като казват на други хора какво да ПРАВЯТ, онези, които наистина знаят как да мотивират хората, предизвикват промяна, като им казват в какво да ВЯРВАТ.


***

Да се издигнеш“ над нещо не означава завинаги да се разграничиш от нещо, а да станеш „по-голям“ от него.


***
Не можеш да промениш Висшата реалност, но можеш да промениш начина, по който я преживяваш.

Четете още тук!

Електронна книжарница "Хермес"

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…