вторник, 15 септември 2015 г.

Цитати от „У дома при Бога“ – заключителният диалог от серията „Разговори с Бога“

 

На 24 септември излиза „У дома при Бога“ – заключителният диалог от серията „Разговори с Бога“.


За книгата 

Това е дословен запис на един свещен разговор. Разговор с Бога за това какво означава да бъдеш У ДОМА ПРИ БОГА. Той е последната част от един необикновен диалог, изложен на почти 3000 страници в 9 книги, писани в продължение на 11 години, които разглеждат всички аспекти на човешкия живот.

В тази книга ние обсъждаме много сфери на човешкото съществуване, но на една от тях отделяме специално внимание – смъртта, умирането и отвъдния живот.

С развитието си диалогът навлиза в най-далечната територия на духовността – космологията на живота в неговата цялост. С помощта на метафори успяваме да зърнем спираща дъха картина на Висшата Реалност. Ще говорим за смисъла и целта на съществуването, за начините да достигнем най-великата радост, за естеството на нашето пътешествие и необикновения му край. Той, оказва се, изобщо не е край, а изпълнен с екстаз преход към едно величествено и безконечно преживяване, чието описание надхвърля въображението.

Убеден съм, че вашата душа ви е притеглила към тази книга, водена от същия импулс, който ни движи напред, към следващата стъпка, към следващото прозрение и в крайна сметка – към Божественото.

Рано или късно всички неизбежно ще достигнем крайната цел. 

А целта е една и съща за всички ни. Всички ние сме на път към Дома и няма как да не стигнем там. Бог няма да го допусне. 
 


Из „У дома при Бога


***

Светът е в беда. В такава беда светът не е бил досега.
Тази книга предлага тълкуване на кризата, пред която сме изправени, по начин, който разяснява не само кризата, но и начина да я разрешим.


***

Тази книга може да промени живота ни. Тя съдържа Нови откровения. Тя ни дава средствата, с помощта на които да се измъкнем от отчаянието и да издигнем човечеството до ново ниво на съществуване, до ново разбиране за себе си, до нов израз на най-възвишената си визия.


***

Човешкият род е достигнал Момента на Избор. Възможностите, между които да избираме, са ни предоставени от настоящата вълна от събития – и от онези, които ги предизвикват. Можем или да продължим напред, като най-после заедно изградим един нов свят на мир и хармония, основан на нови убеждения за Бога и Живота, или да се върнем назад и разединени, да продължим да строим стария свят на конфликти и раздори, основан на старите убеждения за Бога и Живота.



***

Е, Бог, в който аз вярвам, може и да не изглежда като Бога, в който вярвате вие, но аз съм убеден, че въпреки всичко Той е един и същ. И не се съмнявам, че на всеки, който се обръща към Него с чисто сърце, искреност и дълбоко желание, Бог отговаря.
Тази книга е отговорът на Бог. Вярвам, че Той може да спаси света.


***

Като се издигнете над настоящите си убеждения, вие не ги отхвърляте категорично, а добавяте към тях.


***

Божественото вдъхновение е рождено право на всяко човешко същество.
Всички вие сте много специални. Просто не го знаете. Не го вярвате.


***

Стремете се да променяте убежденията, а не действията.
Когато промените едно убеждение, поведението ще се промени от само себе си.

***

И така, докато повечето хора по света търсят промяната, като казват на други хора какво да ПРАВЯТ, онези, които наистина знаят как да мотивират хората, предизвикват промяна, като им казват в какво да ВЯРВАТ.


***

Да се издигнеш“ над нещо не означава завинаги да се разграничиш от нещо, а да станеш „по-голям“ от него.


***
Не можеш да промениш Висшата реалност, но можеш да промениш начина, по който я преживяваш.

Четете още тук!

Електронна книжарница "Хермес"

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар