петък, 4 септември 2015 г.

Най-популярният готвач в света Джейми Оливър постигна нов рекорд



С излизането на новата книга на Джейми Оливър – „Рецепти със суперхрани“,  в края на  август най-популярният готвач в света постигна нов рекорд. 



Той стана вторият британски автор (и първи в сферата на нехудожествените издания), освен Джоан Роулинг, чийто приход от продажбите на книгите му е надхвърлил 150 милиона британски лири. От първата книга, публикувана през 1999 г., до този момент от книгите на Джейми са се продали над 12 милиона екземпляра. Това означава, че ако подредим продадените книги в редица една до друга, тя ще достигне дължина 3400 км.

Ако пък ги сложим една върху друга, купчината ще стане висока 360 км – приблизителното разстояние от земната повърхност до ниската земна орбита на Международната космическа станция! С тези удивителни продажби единстнвено Джоан Роулинг е продала повече екземпляри на Острова от Джейми Оливър. Третото място в класацията заема Джеймс Патерсън с приходи от продажбите във Великобритания в размер на 124 милиона лири.


Но успехите не свършват с това. Книгите на световноизвестния готвач са заемали челната позиция в британските класаци общо 2 години (104 седмици), като най-успешни са „Моето меню за 30 минути“ и „Моето меню за 15 минути“. Джейми Оливър остава най-продаваният автор на нехудожествени книги в историята на Великобритания. А ние му пожелаваме още много успехи – и разбира се, още много рецепти за вкусни ястия!

Електронна книжарница "Хермес"

Няма коментари:

Публикуване на коментар