понеделник, 9 май 2016 г.

„Малки чудеса“ е сгряваща сърцето история

http://hermesbooks.com/malki-chudesa.html

Том Пътнам е преподавател по литература в градския университет, дните му минават в прелистване на произведения от Шекспир, които му помагат да преживява нещастната си съдба да бъде до жена с тежки депресивни състояния. Женен е за красива, но болна съпруга, с която са от 20 години, и която отказва да напусне въпреки непълноценният си живот.
Съдбата го среща с красивата Роуз Калахан, която тъкмо започва работа в книжарницата на университета, и въпреки изневярата на Том преди десетилетие, съпругата му прави нещо съвсем необичайно като кани красивата Роуз на вечеря, предусещайки бъдещите събития. В този момент живота се завърта на пълни обороти за Том, и само няколко дни след това светът около него е променен до неузнаваем.

В този момент Роуз вдигна очи и му се усмихна. Нещо вътре в Том започна да се надига и да се върти, а в ума му веднага изплува цитат от неговия кумир: Когато ви съгледах, сърцето ми към вас политна мигом и стори ме ваш роб!

Малки чудеса“ е сгряваща сърцето история с очарователно несъвършени герои. Всички те ни показват, че никога не трябва да губим вяра и надежда, че един ден съдбата ще е на наша страна, че утре ще сме по щастливи от днес и независимо колко време минава трябва да продължаваме да се борим за това което искаме.

Човек трябва да приеме картите които са му раздадени и да играе с тях колкото може по добре.

Авторката успява да ни покаже колко е важно да поемем риска да бъдем щастливи, и понякога чудесата се случват когато най-малко очакваме!

Обичам думите и тяхната сила да разказват историите на другите хора.


Десислава Комитова-Воева

Няма коментари:

Публикуване на коментар