Пропускане към основното съдържание

Лъжем ли, когато залъгваме себе си?


"Сладка заблуда" от Тара Хайланд е нов свеж въздух в душата на човек. Да загърби всичко лошо и да се потопи в една вълнуваща история, толкова реална, човечна и истинска, че да те накара да се замислиш за хиляди пропуснати възможности, несбъднати мечти и непреживяни емоции.
Всеки от нас има и добри, и лоши моменти. Не всичко е розово, както се казва. Всеки от нас е преживял много трудности, с които се е справил или не е. Но въпросът е в това, че нищо не може да се направи, времето не може да се върне и всичко случило се, каквото и да е то, трябва да се превъзмогне. Всеки притъпява болката си по различен начин, много от нас биха се хвърлили в непознатото, биха живели на ръба само и само да се отърсят от всичко и да започнат на чисто, но независимо от това болката остава, тя е вътре в нас и само времето може да я излекува.
Шарлот е от богато, многоуважавано семейство, но смъртта на брат й Кит я съсипва, както нея, така и семейството й. Загубата е жестока, болката непоносима и всички бавно започват да свикват, че го няма, за да могат да продължат живота си. Ричард е най-добрият приятел на Кит, който е присъствал на злощастния инцидент и който се е заклел, че ще се грижи за малката му сестричка.
Осем години след случилото се Шарлот е на ръба. Тя пропада бързо и сигурно, самоунищижителното и поведение не убягва от погледите на всички и тя бързо се превръща в черната овца на семейството. Никой дори и тя обаче не може да разбере какво я подтиква да върви към дъното, нещо в миналото, което не е осъзнала я е накарало подсъзнателно да не уважава себе си и само Ричард съумява да и протегне ръка и да се опита да я разбере, а и да я накара да разбере себе си.
Истината е, че понякога колкото и силни да сме, имаме нужда от помощ, имаме нужда от подкрепа, от разбиране. Точно от това е имала и нужда Шарлот, за да успее да върне ритъма на живота си и да продължи напред, въпреки всичко. И така да получи своя втори шанс, който можеше и да пропусне в желанието си да се справи сама.
И ние всички имаме нужда от втори шанс понякога, за да стъпваме по-смело в решенията си, и е жизнено важно да не го пропускаме, да не пропускаме да бъдем себе си.

Петя Жилева

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…