четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Лъжем ли, когато залъгваме себе си?


"Сладка заблуда" от Тара Хайланд е нов свеж въздух в душата на човек. Да загърби всичко лошо и да се потопи в една вълнуваща история, толкова реална, човечна и истинска, че да те накара да се замислиш за хиляди пропуснати възможности, несбъднати мечти и непреживяни емоции.
Всеки от нас има и добри, и лоши моменти. Не всичко е розово, както се казва. Всеки от нас е преживял много трудности, с които се е справил или не е. Но въпросът е в това, че нищо не може да се направи, времето не може да се върне и всичко случило се, каквото и да е то, трябва да се превъзмогне. Всеки притъпява болката си по различен начин, много от нас биха се хвърлили в непознатото, биха живели на ръба само и само да се отърсят от всичко и да започнат на чисто, но независимо от това болката остава, тя е вътре в нас и само времето може да я излекува.
Шарлот е от богато, многоуважавано семейство, но смъртта на брат й Кит я съсипва, както нея, така и семейството й. Загубата е жестока, болката непоносима и всички бавно започват да свикват, че го няма, за да могат да продължат живота си. Ричард е най-добрият приятел на Кит, който е присъствал на злощастния инцидент и който се е заклел, че ще се грижи за малката му сестричка.
Осем години след случилото се Шарлот е на ръба. Тя пропада бързо и сигурно, самоунищижителното и поведение не убягва от погледите на всички и тя бързо се превръща в черната овца на семейството. Никой дори и тя обаче не може да разбере какво я подтиква да върви към дъното, нещо в миналото, което не е осъзнала я е накарало подсъзнателно да не уважава себе си и само Ричард съумява да и протегне ръка и да се опита да я разбере, а и да я накара да разбере себе си.
Истината е, че понякога колкото и силни да сме, имаме нужда от помощ, имаме нужда от подкрепа, от разбиране. Точно от това е имала и нужда Шарлот, за да успее да върне ритъма на живота си и да продължи напред, въпреки всичко. И така да получи своя втори шанс, който можеше и да пропусне в желанието си да се справи сама.
И ние всички имаме нужда от втори шанс понякога, за да стъпваме по-смело в решенията си, и е жизнено важно да не го пропускаме, да не пропускаме да бъдем себе си.

Петя Жилева

Няма коментари:

Публикуване на коментар