вторник, 4 септември 2018 г.

"Ел Енканто" - коктейл, изпълнен с емоции





Заглавие: "Ел Елканто"
Автор: Сусана Лопес Рубио
Издателство: Хермес
Жанр: Романтика





Сусана Лопес Рубио ни поднася една стилна книга – коктейл, изпълнен с емоции, чисто приятелство, мафиотски привкус, щипка магия и аромат на джинджифилови лилии.

История, разказана на два гласа - този на Патрисио, бягащ от мизерията на следвоенна Испания, който пристига само с дрехите на гърба си в Хавана и благодарение на своите сини очи, непринуденост и въображение успява да достигне до един от ръководните постове на универсалния магазин Ел Енканто - най-елегантното място в Хавана. Място, в което болката, която всеки носи дълбоко в себе си, се изпарява и остава само блясъкът на висшата мода, новите технологии и стилът. И мястото, на което Патрисио среща Глория – вторият глас на тази кубинска история. Решение, взето още в невръстните години, отвежда Глория в клопката на семейния живот с един от най-опасните мафиоти в Хавана.


Роман с екзотичен вкус, в който сладките съставки - любов, приключения, смях и тъга, балансират с горчивината на лукса, стипчивата бедност и металния вкус на кръвта. Поднесен на фона на една многоцветна Хавана, в която няма невъзможни неща, отпивайки на големи глътки идеята за справедливост, равенство и свобода, през Революцията до последвалата Куба на Кастро с цвят на сепия и мирис на пожар.

Книга, която се чете на екс!

Автор на текста: Мила Кръстева

Няма коментари:

Публикуване на коментар