четвъртък, 14 март 2019 г.

"Гоблин" - градът, изтъкан от мистерия




Заглавие: "Гоблин"
Издателство: Deja Book
Жанр: Хорър





Джош Малерман и неговото творчество със сигурност връщат надеждата на истинските любители  на хорър жанра. Още с дебютния си роман - "Кутия за птици", авторът даде сериозна заявка, че има намерение да се нареди на сцената  до големите имена в този жанр. И успя!

Мистериозен, мрачен, завладяващ и иновативен, "Гоблин" успява да пресъздаде град, изтъкан от кошмари и необясними събития. Град, който може да накара и най-големите ти страхове да изплуват на повърхността.

Привидно Гоблин е съвсем обикновено градче, което обаче носи в себе си загадъчност, странни обичаи и проклятие. Градче, в което мъртъвците ги погребват живи, магьосници сключват сделки не с кого да е, а със самата СМЪРТ, вещици, които могат да пръснат сърцето ти само с шепот. Град, който постоянно плаче, заради изгубен облог и никой, който е имал шанса да го посети, не може да избяга. 

"Гоблин" подслонява много и различни герои, с които се среща читателят. Интересното в тази книга е, че е изградена изцяло от разкази, които авторът е успял да свърже по един виртуозен начин и да сглоби един уникален роман. Гоблин скандализира сетивата и именно това прави книгата специална и завладяваща.

Малерман е успял да изгради една Вселена, от която Гоблин е част. Вселена, която лесно може да послужи като дом на следващите му герои и сюжети. Трябва да признаем, че с тази задача се е справил също толкова добре, колкото и Стивън Кинг с неговия Дери.

Това е книга, която трябва да бъде прочетена. Книга, която ще ви накара жадно да разгръщате страница след страница и няма да изгуби вниманието ви нито за миг. Това е едно пътешествие в света на мистерията и ужаса, което е само за СМЕЛИТЕ!  

Автор на текста: Кристияна Киркорян, книжарница "Хермес" - Бургас

Няма коментари:

Публикуване на коментар