петък, 9 октомври 2015 г.

На 8-ми октомври излезе книга трета от новата поредица „Скъпо тъпо дневниче“

На 8-ми октомври излезе книга трета от новата поредица „Скъпо тъпо дневниче“. Преведена на 17 езика и продадена в над 9 милиона екземпляра, тя бързо става любима и на феновете на Дръндьото, Загубенячката и Тими Провала у нас.  

 

За книгата:


 
Изабела разкрива тайната, която прави Анджелин неустоима за момчетата: зоново миене на косата с шампоан. Джейми решава да я изпробва и изстрелва към Хъдсън Ривърс аромат на Малинова наслада, комбинирана с Кокосова лудост. И точно когато си мисли, че няма резултат, получава любовно стихотворение от тайнствен обожател. 

Джейми има за домашно да напише доклад за приказка, свързана с живота й. Тя избира„Жабокът принц“, понеже самата тя прилича на принцесата. Липсва й единствено жабок, когото да целуне. Дали загадъчният обожател няма да се окаже принцът от приказките? 

И така, с цялата сила, която ми е дадена, се заклевам, че всичко написано в дневника е истина или поне дотолкова истина, доколкото е нужно. 
Джейми Кели

Първите две книги от поредицата „Скъпо тъпо дневниче“ излязоха едновременно в България. „Да се престорим, че това несе е случвало“ и „Панталонът ми еобсебен от духове!“ със свежото си чувство за хумор бързо придобиват популярност сред феновете на графични романи и не само. 
 Първа и втора книга от поредицата „Скъпо тъпо дневниче“  

Поредицата е вдъхновила едноименния детски филм „Скъпо тъпо дневниче“, който се излъчва от септември 2013 година по телевизия Hallmark, а след това по Netflix. Продължението се очаква през юни 2016 година със заглавие „Скъпо тъпо дневниче 2: Ние мразим даскало“, като ще включва същите актьори и редакторски състав. 

Емили Алин Линд в образа на Джейми Кели в телевизионната адаптация 


За автора:



Хуморът е универсален език – малките и големите често се смеят на едни и същи неща, просто възрастните невинаги си го признават! 
Джим Бентън 

Джим Бентън не е ученик в основно училище, но това не означава, че не познава живота в него. Той е автор на книги за малки деца, големи деца и възрастни, които се държат като малки деца. Джим Бентън е създател на детска телевизионна поредица, модна линия и бестселъровата серия „Скъпо тъпо дневниче“, преведена на 17 езика и продадена в над 9 милиона екземпляра. Неговият талант, остроумие и отдаденост към творчеството са издигнали героинята му Джейми Кели до един от най-запомнящите се и най-забавни литературни образи. 

Джим Бентън живее в Мичиган с невероятната си съпруга и прекрасните им деца. Нямат куче и със сигурност нямат отмъстителен бийгъл. 

Електронна книжарница "Хермес"

Няма коментари:

Публикуване на коментар