сряда, 21 октомври 2015 г.

Мамен Санчес с нова книга - „Забранява се неверието в съдбата“

След абсолютния фурор около „Щастието ечаша чай с теб“ и „С вкус на прясналимонада“ очаквайте от 22 октомври новата книга на Мамен Санчес„Забранявасе неверието в съдбата“!



За авторката

Мамен Санчес е родена през 1973 г. и е трето поколение журналист. Завършила е информационни науки в Университета в Мадрид, както и история и литература в Сорбоната и в университетите в Лондон и Оксфорд. Има пет деца. Заместник главен редактор на популярното списание ¡Hola! и главен редактор на ¡Hola!, Мексико.
 

Автор е на няколко романа: „Игра на дама“, „Слънчеви очила за дъждовни дни“, „Свкус на прясна лимонада“, „Щастието ечаша чай с теб“ и „Забранява се невериетов съдбата“. За романа й „Щастието ечаша чай с теб“ известната испанска писателка Ана Мария Матуте казва: Отдавна не съм се забавлявала толкова, четейки книга. Романът се превръща в бестселър в Испания и правата за него са продадени в редица европейски държави. „Щастието е чашачай с теб“ е и първият роман на Санчес, издаден в България. Той моментално става хит, печелейки на писателката верни почитатели. 

Романът „С вкус на прясналимонада“ излезе в началото на годината у нас. Именно той носи международен успех на Мамен Санчес и й отваря пътя към голямата литература. Книгата е особено популярна в Италия, където веднага става бестселър.


Сесилия Дуеняс, главната героиня на този роман, не преживява най-добрия момент в живота си. По-конкретно, тя трябва:

1. Да се съвземе след опустошителен развод.
2. Да ремонтира старата къща на баба си и дядо си и да се премести да живее в нея.
3. Да намери наематели: така ще избегне самотата, а и парите няма да са й излишни.

Ето защо Сесилия пуска следната обява: Предлагам стаи в най-красивия пансион на света. И чудо, младите жени, откликнали на обявата, споделят възторга й от кокетната къщичка.

И тъй като е разумна жена, при това с горчив опит, Сесилия решава да въведе правила, които да улеснят съжителството между съквартирантките. Например:
  • Забранява се пъхането на носа в чуждите работи.
  • Забраняват се пиенето и пушенето. И мъжете.
  • Забранени са тайните, интригите и лъжите.
  • Забранява се безразличието към чуждото нещастие.
  • Забранено е да се провалят животът и мечтите...  

    Доколко обаче тя и нейните наемателки могат и искат да спазват правилата, е друг въпрос...

Електронна книжарница "Хермес"

Няма коментари:

Публикуване на коментар