понеделник, 4 януари 2016 г.

Как да се справи човек, когато тъмнината в него е повече, отколкото може да понесе?

През 2010 година, Джон Грийн и Дейвид Левитан са все още млади и тепърва навлизащи в литературния бизнес. Въпреки това двамата издават книга, която хвърля толкова светлина в трудния и объркан свят на тийнейджърството, че тя продължава да грее и до ден днешен. Всяко дете се сблъсква с десетки въпроси на тази възраст, на които рядко се намира отговор преди човек да порастне. Но още по-трудно е когато детето трябва да се справя с повече неща от обикновените тийн проблеми.
http://hermesbooks.com/uil-grejs-n-uil-grejs-n.html


Как да се справи човек, когато тъмнината в него е повече, отколкото може да понесе? Какво се случва, когато философията на живота ти е да посрещаш проблемите си само с усмивка и оптимизъм? Как да вземеш страна във войната от противоречия, която се води в самия теб? Отговорите на тези въпроси, както и на много други, биват открити, когато Уил Грейсън от Еванстън се среща с Уил Грейсън от Нейпървил в една студена нощ в Чикаго. Макар срещата им да е кратка, след нея нещата драстично се променят и за двамата.

Грийн и Левитан създават история за приятелства, за предателства, за любов, за самота, за светлина и за тъмнина. Някои читатели може да се разпознаят в героите, някои може да им съчувстват, някои може и да не ги разберат изцяло. Но едно е сигурно – след края на книгата всеки ще я затвори с чувството, че човек винаги може да открие приятел... дори и да не носи неговото име.


Петя Асенова

Няма коментари:

Публикуване на коментар