вторник, 5 януари 2016 г.

„Великата китайска зоологическаградина“ - екшън в титанични мащаби

Все по-често чуваме за Китай и колко много компании са изнесли производството си там заради евтината работна ръка. В книгата „Великата китайска зоологическа градина“ е представен стремежът на Китай да „излезе“ от стереопита на „втора ръка“ държава и да поеме лидерството в света, да се превърне в първа сила на планетата. Една от стъпките, която се предприема за постигане на целта, е създаването на нещо уникално, което го няма никъде по света, и това е отварянето на зоологическа градина, но не каква да е, а с животни, които се смятат за мит. Животни, колкото величествени, толкова и опасни, а именно – дракони. Амбициозмият проект отнема години подготовка, но резултата е налице. За популяризирането на зоологическата градина те канят стратегическа група от хора - журналисти от реномирани списания. Сред групата е и д-р Касандра Джейн (Си Джей Камерът). Но нещата се объркват. Китайците не са предвидили, че драконите са интелигентни същества, които няма да търпят да бъдат ограничавани. И така по време на обиколката на журналистите, немислимото става - драконите са намерили начин да пренебрегнат клетката, в която са затворени. Започва невероятно приключение, в което Си Джей се бори да оцелее и да предотврати нашествието на хиляди дракони по света.

За почитателите на Матю Райли образът на Си Джей ще напомни друг негов герой - Шейн Скофийлд. И двамата оцеляват, благодарение на острия си ум, натрупаните знания и способността да превърнат обикновените предмети в оръжие.
С книгата „Великата китайска зоологическа градина“ ще се насладите на динамично действие, невероятно приключение и няма да се усетите как е минало времето, докато сте споделяли борбата за оцеляване на Си Джей.


Радина Йорданова

Няма коментари:

Публикуване на коментар