понеделник, 26 септември 2016 г.

Книгата "Warcraft: Дуротан" е добра начална точка, за да навлезете в света на Warcraft

Да започнеш да четеш история, която е на повече от 15 години, написана наново, си е трудно. Такъв е и моя случай. Сега нямаше да чета част от историята на играта, а щях да прочета предисторията на филма. За мое щастие, тя е написана от едно от знаковите имена на Warcraft света, а именно Кристи Голдън. Тя е автор на още много книги от поредицата за WOW, а именно „Lord of the Clans “, „Rise of the Horde “, „ Arthas “ и други.
http://hermesbooks.com/warcraft-durotan.html



Не останах никак разочарована от книгата. Историята върви много гладко, като е наблегнато главно на преломните моменти за клана Frostwolf. Проследено е цялото израстване на Дуротан - от неопитен ловец и непросветен млад орк до силнен и мъдър водач на клана. Има много нови елементи в традициите и живота на орките като мак'гора. Заедно с образът на Дуротан са развити и много други ключови фигури от клана, а именно Драка, Гая, Огрим и Дрек'Тар. За разлика от "Rise of the Horde" в тази книга цялата история е разказана от гледната точка на Frostwolf. Описанията в книгата са невероятно образни без да са претрупани с епитети. Читателят много бързо добива представа как изглеждат орките, как изглежда тяхното село, плячката и планината Грейтфадър. 
 

Книгата "Warcraft: Дуротан" проследява всички трудни и дори невъзможни избори, които трябва да направи Дуротан и обяснява, защо клана Frostwolf се присъединява към ордата на Гул'Дан. Силно препоръчвам тази книга на всеки, който търси начална точка, за да навлезе в света на Warcraft.

Пламена Урдева

Няма коментари:

Публикуване на коментар