Пропускане към основното съдържание

„Домът на мис Перигрин за чудати деца” не може да бъде точно описана

http://hermesbooks.com/dom-t-na-mis-peregrin-za-chudati-deca.html

Дебютният роман на Рансъм Ригс впечатлява с преплитането на фотографии в художествената история, въвличайки напълно читателя в представената история. Първоначалната представа на автора за тази книга включва единствено смразяващи снимки на „особени” деца, но по-късно ги свързва помежду си със завладяващата история на главният персонаж – Джейкъб. Тръгвайки по следите, оставени от някогашните истории на дядо си, 16-годишното момче достига до остров, където трябва да е домът на Мис Перегрин. На пръв поглед необитаем, героят бавно убеждава читателят в обратното. В книгата можем да проследим всяка стъпка на Джейкъб към разкриването на истината за пазените от тайнствената жена деца. Свидетели сме на срещите му с хора от околността, а също така и самите чудати деца от спомените на дядо му Ейбрахам. 
 
Домът на мис Перигрин за чудати деца” не може да бъде точно описана, много рядко книга може да породи толкова истински усещания в читателя. Използваните от автора фотографии започват от обикновени снимки на деца и техните познати, а понякога достигат до една напълно различна картина, мрачната страна на свръхсилите. Дали Джейкъб и Ейбрахам са единствените свидетели на тази необикновеност и ще бъде ли Джейкъб в безопасност трябва да се убедите сами.

От краят на септември читателите ще могат да се насладят и на екранизацията на книгата. Режисурата се отдава на не кой да е друг, а Тим Бъртън, а в ролята на Мис Перигрин се е въплатила красивата Ева Грийн. За филм по втората част на книгата ("Градът на гладните") още е рано да се говори, но за почитателите на фентъзи жанра книгата вече е на пазара.

Кристина Петрова

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…