вторник, 20 август 2013 г.

Отново филм по книга - на 23 август посетете "Град от кости" от поредицата "Реликвите на смъртните"

На 23 август е премиерата на очаквания с голям интерес от феновете филм по едноименния бестселър на Касандра Клеър “Реликвите на смъртните: Град от кости“.

Филмът се разпространява от bTV Studios и участват актьорите Лена Хийди, Джейми Кембъл Боуер, Джонатан Рис Майърс, Лили Колинс.

Лили Колинс (Снежанка в "Огледалце, огледалце...") и Джейми Кембъл-Бауър (вампира Кай от сагата "Здрач") са звездите в първия филм по поредицата романи "Реликвите на смъртните", със световна премиера.

Бестселърите от Касандра Клеър The Mortal Instruments са известни и у нас благодарение на изд. "Ибис", а екранизацията е дело на Харалд Цварт, който има опит с режисирането на хлапета от "Агент Коуди Банкс" и римейка на "Карате кид".

Ню Йорк, в наши дни. Привидно обикновената тийнейджърка Клери Фрей (Лили Колинс) разбира, че е потомък на т. нар. Ловци на секни - древна каста ангели воини, защитаващи света ни от силите на Злото. След изчезването на майка си (Лена Хеди), Клери е принудена да обедини сили с преследвача на сенки Джейс и неговите партньори Алек и Изабел, които й разкриват тъмната страна на Ню Йорк и я въвеждат в една паралелна вселена, известна като Долната земя и обитавана от демони, магьосници, вампири, върколаци и други безмилостни кръвожадни изчадия...





 След миналия по екраните "Прелестни създания" (по "Хроники на чародейците") и излизащия също в края на август "Пърси Джаксън-2: Море от чудовища", "Град от кости" е поредното тийнейджърско фентъзи тази година, което внася свръхестествени елементи в съвременния свят. Тук това са "ловците на сенки", т.нар. Нефилими, потомци на ангела Разиел, чиято задача е да защитават човечеството от демони и други подобни нашественици. Те трябва да пазят мира и сред Долноземците: полухора, полудемони, познати ни като магьосници, вампири, върколаци и феи.

В своята мисия ги подкрепят тайнствените Мълчаливи братя, които властват над Града от кости - гробищен град, разположен под улиците на Манхатън, където се пазят телата на мъртвите ловци на сенки. У тях се намират и Реликвите на смъртните - трите свещени предмета, които Разиел дал на своите деца: меч, огледало и бокал...

В актьорския състав личат още имената на Лена Хеди ("Игра на тронове") в ролята на нейна майка и Джонатан Рис-Майърс. Допълнително настроение носи и саундтракът, събрал парчета на изпълнители като Джеси Джей, Деми Ловато и AFI. Вижте и най-новия трейлър, представен от Лили Колинс, която играе нюйоркска тийнейджърка, установила, че е потомствен ловец на сенки.


Книгите от поредицата може да намерите ТУК!!!

Източник: http://bulevard.bg и http://www.kinoarena.com

1 коментар: