вторник, 27 август 2013 г.

"Опиянена от теб" на върха на продажбите в класацията на „USA Today"

Възможно ли е нещо да отклони вниманието на читателя от сложните загадки, от които зависи спасяването на човечеството, с каквито ни впечатлява романът на Дан Браун "Ад"? Оказва се, че аудиторията (поне женската част от нея) много повече се вълнува къде и как ще се любят героите на Силвия Дей в третата част от поредицата "Кросфайър" - "Опиянена от теб"

Световната премиера беше на 4 юни, а само след две седмици вече е на нашия пазар (ИК "Софтпрес"). Междувременно оглави всички авторитетни класации (след нея е "Ад", а на трето място е новият роман на Халед Хосейни "А планините ехтяха"- също вече преведен на български. Четвърти е Стивън Кинг). Филмирането е сигурно, а форумите ожесточено обсъждат кои актьори най-добре ще изпълнят ролите на Ева и Гидиън Крос.

Тя е на 24 години - русо миньонче с пищни форми, току-що започнала работа в рекламна агенция в Ню Йорк. Но случайна среща я сблъсква с тъмния и опасен чаровник Гидиън Крос, който се оказва властен и доминантен милиардер. Двамата светкавично са привлечени един от друг и започват страстна и изпепеляваща връзка. Силвия Дей, която е майсторка на любовните романи и президент на Американската асоциация на писателите в този жанр, в която членуват над 10 000 автори, си знае работата. И двамата имат мрачни тайни в миналото си (виж първите два романа - "Открита пред теб" и "Отразена в теб") . Ева е била изнасилена от доведения си брат, когато е била на 10 г., а Гидиън - подложен на сексуален тормоз от психотерапевта на майка си. Обсебени са един от друг, но могат и да се унищожат взаимно.

Гидиън заявява, че е готов да убие заради Ева и наистина го прави. Когато насилникът от детството отново започва да я следи, той хладнокръвно го пробожда. Алибито му е желязно.

Но в третата част от историята съдбата поднася нови изненади. Рок звезда, с която Ева е имала краткотрайна връзка, иска да я върне в живота си. Бившата годеница на Гидиън пък прави опит за самоубийство само и само да привлече вниманието му. Полицията все още не е убедена, че богаташът е невинен за смъртта на изнасилвача изнудвач. Напук на тези тревоги Ева и Гидиън правят всички възможно най-горещи изпълнения в леглото, а и не само там. Какви ти "50 нюанса" - това са си 100% всеотдаен секс. Писателката явно е тествала първите две части на поредицата и този път е възможно най-описателна и конкретна в камасутрата. Но историята не свършва дотук - Силвия Дей обещава поне още две продължения.

Седмичната класация на „USA Today" за най-продаваните книги в САЩ е обновена. Изданието прави проучване всяка седмица, като се допитва до много и най-различни книжарници в страната. „Entwined with You", част от поредицата на Силвия ДейКросфайър", е начело, измествайки „Ад" от Дан Браун. Книгата на Браун е на второ място. На трета позиция е „А планините ехтяха" от Халед Хосейни. В топ 10 е и последният роман на Стивън Кинг.

Ето и топ 10:
1. „Entwined with You" (Опиянена от теб) от Силвия Дей
2. „Ад" от Дан Браун
3. „А планините ехтяха" от Халед Хосейни
4. „Joyland" (Земя на радост) от Стивън Кинг
5. „Dork Diaries: Tales from a Not-So-Happy Heartbreaker" (Дневниците на загубенячката: Приказки за не толкова щастливия сърцеразбивач) от Рейчъл Рене Ръсел
6. „A Wanted Man" (Търсен) от Лий Чайлд
7. „Великият Гетсби" от Франсис Скот Фицджералд
8. „Oh, the Places You'll Go!" (О, местата на които ще отидеш!) от д-р Сюс
9. „Z-та световна война" от Макс Брукс
10. Dog Lived (and So Will I) (Кучето оживя. Ще оживея и аз) от Териса Дж. Райн

Държа тези книги на нощното си шкафче. Те са като хапче за сексуално желание!"



Открита пред теб" е шестнадесетият роман в биографията на Силвия Дей . Първоначално публикувана от самата Силвия като електронна книга, историята бързо достига продажби от 100 000 копия и привлича вниманието на издателите „Баркли Букс". Романът дебютира на четвърто място в класацията на New York Times и достига до Топ 5 в бестселър класациите на 23 страни, между които САЩ, Германия, Канада, Австралия, Ирландия, Испания и Бразилия.

Открита пред теб" се нарежда сред десетте най-добри любовни романа на 2012 г. и заема седмо място сред най-продаваните книги на Amazon. Oще по-добро е представянето на романа в iTunes, където първото заглавие от „Кросфайър" се класира на пето място по годишни продажби.

Вторият роман от поредицата - „Отразена в теб", дебютира под номер 1 в класациите за най-продавани книги на New York Times, Wall Street Journal и Publishers Weekly в САЩ, нарежда се на първо място сред бестселърите в девет страни, между които Обединеното кралство и Германия, и заема осма позиция сред най-продаваните книги за 2012 на Amazon u iTunes.

С излизането на третата книга от поредицата Силвия Дей обяви, че „Кросфайър" ще включва общо пет романа. Датите за премиера на следващите две заглавия ще бъдат определени скоро.

Историята

В момента, в който видях Гидиън Крос, разпознах в него нещо, от което отчаяно се нуждаех. Нещо, на което не можех да устоя. Бях опиянена... Никой не знаеше колко много бе рискувал за мен. Ужасяващите тайни ни отделяха от целия свят. Но единственият свят, който имаше значение, беше този, в който си принадлежим.
Опиянена от теб" продължава там, където свършва разказа на „Отразена в теб" - с престъпното деяние на Гидиън, извършено в името на любовта. След кошмара на изминалите дни, когато Ева мисли, че е изгубила любовта на живота си, тя започва да осъзнава, че връзката им е по-силна от всякога. Гидиън е рискувал всичко. За нея.

Колебанията и несигурността постепенно отстъпват, но раната в сърцето на Ева все още не е зараснала напълно. Пропастта, издълбана от раздялата, ще има нужда от време, за да се затвори. А извършеното престъпление ще е причина двамата да крият връзката си от останалия свят.

Сянката на тайната ограбва безценните мигове на Гидиън и Ева, докато животът на близките им продължава да тече около тях и ги сблъсква с нови предизвикателства. Бившата годеница на Гидиън - Корин, не се е отказала от опитите си да го спечели; бившият приятел на Ева - Брет Клайн, е твърдо решен да си върне своето „златно момиче", Кари се опитва да жонглира между Татяна и Трей, а родителите на Ева отново се сблъскват със страстта помежду си.

В третия роман от „Кросфайър" желанието е още по-горещо, любовта - още по-всепоглъщаща, а взаимното опиянение на Гидиън и Ева ги кара да прекрачат всички граници. Пътешествието е по-вълнуващо от всякога, защото наред с всички останали загадки „Опиянена от теб" разкрива отговора на двата най-важни въпроса: Възможно ли е Гидиън да бъде оправдан за престъпление, което всъщност е извършил? и Какво означава „Да", когато нямаш никакви съмнения, че си открил своята половинка, а не можеш да го споделиш със света?

Авторката
Силвия Дей e автор №1 на New York Times и международен автор на бестселъри с повече от 12 романа, отличени с престижни награди и издадени в милионен тираж в 39 страни.
Бестселър автор №1 в 15 държави и любимка на читателите в няколко различни жанра, Силвия е номинирана за най-добър писател в наградите на Goodreads.com, а Amazon.com отличава творбите й в категория „Любовни романи". Тя е носител на приза за най-добра книга на RT Book Reviews в категория „Избор на рецензентите" и е двукратен финалист в номинациите за най-престижните американски отличия за любовна литература - RITA.
В момента Силвия Дей е президент на Американската асоциация на авторите на любовна литература, в която членуват повече от 10 000 писатели.

Източник: http://www.24chasa.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар