понеделник, 12 август 2013 г.

Радослав Гизгинджиев с дългоочакваната му втора книга

"Дневниците" е втората книга на Радослав Гизгинджиев.

След големия интерес към първата негова книга - "Рай", феновете на талантливия Радо ще могат да вземат в ръце втората, която ще разпали лятото на 2013 година до краен предел! Изданието представлява дневник на героя от "Рай" - Калоян, чиято душевност заслужава да бъде поместена в самостоятелна книга.

Тъй като смятам, че книга като "Дневниците" не може да бъде предадена пълноценно с думи, то нека позволим на творението да се представи, пък после да го оставим да се самоопредели:

Трейлъра на книгата може да видите тук, а ето и избран откъс от текстовете на Радослав.

"Солта никога не е била достатъчно солена за него. Празнината му достатъчно оцъклена и просторна. Сълзите му — достатъчно много. Любовта му — достатъчно обичана. Омразата — достатъчно разрушителна. Неудовлетвореността му не бе достатъчно удовлетворена. Прекалеността бе неговата автентичност. Този свят бе прекален в очите му. И въпреки това — не му достигаше.

Красотата бе навсякъде — по дланите, под очите, в очите, навътре, в мозъка, в движението на цитоплазмата; в крясъка на кукувицата, в побърканата майка; в обесения баща; в изнасилената Ева; в самозадоволяващия се Адам; в суетната стая на Бог; в само наказанието на Дявола. Той виждаше света като куклен театър от хора, чиито конци са опънати и преплетени.

Човекът просто трябваше да млъкне, да прехапе езика си и да възприема.

Нищо не беше достатъчно извън него, защото знаеше, че той е най-достатъчен за самия себе си. А всичко друго бе сглобено от разпилени парчета на животи, маски, сърца и ножове, които режеха стъпалата му. Но само такъв можеше да продължи. Прекаленият човек в един свят, който не прекаляваше задоволително с будността си."


За заключение на новината ще си позволим да издадем, че втората част на "Рай" се очаква да излезе към края на годината, радвайки всички фенове на Радо!


 Евелин Галанов

Източник: http://www.bgkniga.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар