петък, 23 август 2013 г.

С "50 нюанса сиво" експерти очакват бум на бебета тази година

Бестселърът "50 нюанса сиво" на Е. Л. Джеймс е кредитиран за мехлемът заздравяващ болните бракове и сега експерт прогнозира, че романът може да стане причина за бум на бебетата.

Професор Елис Кашмор, експерт по Култура в Стаффордширския университет, прогнозира скок в броя на новородените във Великобритания през тази година, в резултат на книгата, която беше провъзгласена за "порно за мамчета".

Той каза: "Имайки предвид милионите копия, които бяха продадени, е напълно логично да се предположи, че след девет месеца ще станем свидетели на бум на бебета. Чрез самото естество на материята, аз съм сигурен, че можем да видим как някои двойки се завръщат и възпламеняват отново идеи, които са били скрити в спалнята. Може да пробуди страсти или просто да акцентира на страстите, които вече съществуват във връзките."

Първата книга от трилогията бе продадена в десет милиона копия в световен мащаб, надминавайки "Шифърът на Леонардо" на Дан Браун и дори книгите за Хари Потър на Джоан Роулинг.

Професор Кашмор каза: "Преди сме виждали скок на бременностите по време на Световното първенство, но този път изглежда, че жените са били вдъхновени да влязат в спалнята. Книгата е много секси,от това което съм прочел, не надминава никакви граници, но авторката създава емоционална реакция у читателите си, чрез изследване на женският ум в сексуални ситуации от гледната точка на жените." 

Той добави: "Вече е голямо явление, всяка жена говори за поредицата-без значение къде, във фитнеса, на работа, в автобуса или дори в супермаркета. Не е трудно уравнение: повече секс води до повече бременности, а повече бременности водят до повече бебета.

В подкрепа на теорията на професора, бъдещи майки бомбандират сайтовете за родители претендиращи, че са забременели с "Петдесет Нюанса Бебета".


Източник: http://club-dream-world.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар