петък, 17 март 2017 г.

Знаете ли какво гледа детето ви, докато невинно в историята на браузъра му стои единствено YouTube?


Знаете ли какво гледа детето ви, докато невинно в историята на браузъра му стои единствено YouTube? Запознати ли сте с уникалните персонажи, с които всеки един от нас може да се сблъска в интернет пространството?
Ако знаете имена като Зоела, Алфи, Каспър и всички други свежи лица в YouTube, значи или сте на 15, или имате дете на тази възраст. 
 
А знаете ли, че не всеки влогър е за детска аудитория? YouTube влогъри могат да бъдат развлечение не само за навлизащи в пубертета, но и за деца, приковани в тялото на 20-25-годишно човешко същество, неподготвени за зрелият живот.

Запознайте се с Шейн, кротко момче от Калифорния, което винаги е знаело, че мястото му е пред камера и е направило всичко по силите си, за да постигне мечтите си (при първите си насъбрани пари успява да изпълни желанието си да награди подкрепящата си майка с нова къща само за нея). На едва 28-годишна възраст това забавно момче успява да достигне повече от 9 милиона последователи в главният си канал в YouTube, да напише 2 книги с авторски есета, да режисира и напише сценарии за няколко късометражни филма и все пак да живее живота си спокойно, ядейки сладолед в 3 през нощта, гледайки документални филми за серийни убийци.
Сега българските фенове на влогъра най-после могат да се насладят на уникалното и на моменти вулгарно чувство за хумор на Шейн. В Мразя се(лфито си)“ можем да открием общо 18 есета, описващи различни случки от живота на автора им - от училищният мюзикъл, в който е участвал в гимназията, през уволняването му от „Уейтуочърс“ (Weightwatchers), до преживяваните от него астрални проекции.
Сблъскайте се с истинският живот на едно момче в гимназията, борещо се с наднормено тегло и ужасното отношение към него от околните, преживейте с него всичко унизително, болезнено и незабравимо. Само така наистина ще разберете какво стои зад този черен, забавно-краен хумор. Само така ще разберете защо понякога да направиш едно 6-минутно видео на колкото и да е малка публика, може да спаси живота ти.
Нахранете детето в себе си, обичащо шеги за ла*на, мексиканска храна, Кели Кларксън и смешни прически, като се потопите в „творчеството“ на феноменът, наречен Шейн Доусън.
А ако тези шегички не са по ваш вкус – всестранните му интереси, включващи конспирационни теории (серия от клипове, които поддържа в профила си), странни обсесии по убийства и дори Бритни Спиърс (Да, наистина.) ще ви накарат да се разровите надълбоко в дълбините на интернет пространството и сами да проучите какво стои зад всяко едно събитие.
Ако едва с това съм успяла да ви спечеля – непременно разказите на Шейн ще ви спечелят като негов зрител.

Кристина Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар