Пропускане към основното съдържание

Свеж, забавен, саркастичен и шокиращ, Най-щастливото момиче на света прикова вниманието ми от първата до последната страница.

Въобще не се поколебах, когато "Най-щастливото момиче" от Джесика Нол излезе на българския пазар веднага разбрах, че тази книга си струва да бъде прочетена. И не сгреших.


http://hermesbooks.com/naj-schastlivoto-momiche.htmlИстината е, че в нея са скрити много тайни. Заплетени истории без начин за разплитане. А може би начинът е твърде болезнен ..
Ани е "новото" име на едно пораснало момиче, което се е превърнало в преуспяваща млада дама. Тя има всичко за което може да мечтае. Бляскава кариера в модно списание, хубаво тяло, скъпи дрехи и живот като по филмите. Нейният красив и богат годеник й осигурява един прекрасен живот. Гарантира й сигурност и защита. Животът не би бил по-добър за нея, но дали това е достатъчно.


Болезнена тайна е скрита под това каменно изражение и желание за успех. Преди четиринайсет години Тифани Фанели (Ани) е била публично унизена. Престижната гимназия "Брадли" , в която е преместена да учи се оказва не толкова добра за нея и тя всячески се опитва да се докаже пред своите съученици. В лицето на Атрър тя вижда приятел, който от самото начало се опитва да я въведе в обстановката на училището. Това тяхно приятелство ще преобърне нещата на 360 градуса.

Животът на Люк е подреден и изцяло погълнат от работа, обществено мнение .Живот, в който няма място за разкриване на тайни, които могат да подействат разрушително върху всичко постигнато. Неговата годеница обаче е потървша, това, което таи в себе си я изгаря и не и позволява да изживее пълноценно живота, който иска. Идеалното съществуване или пълноценното живеене е по-важно - не мога да преценя. Не знам как бих постъпила. Докато четях си мислех да, такова нещо не се забравя, няма как да си същият човек , но в крайна сметка затова пък си това, в което си се превърнал. Точно това те е направило толкова силен и успяващ...

Дали Ани е постъпила разумно, дали това, което сърцето ти подсказва е по-правилно от това, що разумът диктува. Разбира само този, който следва мечтите си...

Петя Жилева

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…