четвъртък, 30 март 2017 г.

Свеж, забавен, саркастичен и шокиращ, Най-щастливото момиче на света прикова вниманието ми от първата до последната страница.

Въобще не се поколебах, когато "Най-щастливото момиче" от Джесика Нол излезе на българския пазар веднага разбрах, че тази книга си струва да бъде прочетена. И не сгреших.


http://hermesbooks.com/naj-schastlivoto-momiche.htmlИстината е, че в нея са скрити много тайни. Заплетени истории без начин за разплитане. А може би начинът е твърде болезнен ..
Ани е "новото" име на едно пораснало момиче, което се е превърнало в преуспяваща млада дама. Тя има всичко за което може да мечтае. Бляскава кариера в модно списание, хубаво тяло, скъпи дрехи и живот като по филмите. Нейният красив и богат годеник й осигурява един прекрасен живот. Гарантира й сигурност и защита. Животът не би бил по-добър за нея, но дали това е достатъчно.


Болезнена тайна е скрита под това каменно изражение и желание за успех. Преди четиринайсет години Тифани Фанели (Ани) е била публично унизена. Престижната гимназия "Брадли" , в която е преместена да учи се оказва не толкова добра за нея и тя всячески се опитва да се докаже пред своите съученици. В лицето на Атрър тя вижда приятел, който от самото начало се опитва да я въведе в обстановката на училището. Това тяхно приятелство ще преобърне нещата на 360 градуса.

Животът на Люк е подреден и изцяло погълнат от работа, обществено мнение .Живот, в който няма място за разкриване на тайни, които могат да подействат разрушително върху всичко постигнато. Неговата годеница обаче е потървша, това, което таи в себе си я изгаря и не и позволява да изживее пълноценно живота, който иска. Идеалното съществуване или пълноценното живеене е по-важно - не мога да преценя. Не знам как бих постъпила. Докато четях си мислех да, такова нещо не се забравя, няма как да си същият човек , но в крайна сметка затова пък си това, в което си се превърнал. Точно това те е направило толкова силен и успяващ...

Дали Ани е постъпила разумно, дали това, което сърцето ти подсказва е по-правилно от това, що разумът диктува. Разбира само този, който следва мечтите си...

Петя Жилева

Няма коментари:

Публикуване на коментар