понеделник, 14 март 2016 г.

„Париж – радостта от живота“ е книга за града – символ на свободата, любовта и желанието, и правото на човек да изпитва радост от живота, което никой не може да му отнеме


paris_01

Във всеки град има по нещо, в Париж има всичко.“ А. Франс


В книгата писателят разкрива тайните на един от най-красивите градове в света през погледа на самите французи, както и собствените си усещания за Париж и манталитета на парижани. 

paris_02

Авторът извървява дългия път от родната Странджа до френската столица – Града на Свободата, Светлината и Духа, за да потвърди думите на американския президент Томас Джеферсън - „Всеки човек има две родини – своята и Франция!“.
Книгата представлява своеобразен „пътеводител” в душата и сърцето на Париж, тя е и проникновен опит за вникване в народопсихологията на французина. В над триста страници текст приказка и прекрасни снимки е пресъздадена една съществена, макар и съвсем малка част от огромния и разнообразен свят на един от най-великите градове на планетата, на една от най-емблематичните държави, на едни от най-интересните и свободолюбиви хора-французите...

„Париж – радостта от живота“ е книга за града – символ на свободата, любовта и желанието, и правото на човек да изпитва радост от живота, което никой не може да му отнеме.
Писателят споделя за многобройните си и верни читатели: „ Париж – радостта от живота…” е моето обяснение в любов към единствения в света град-човек, който всеки от нас носи в душата и сърцето си като символ на свободата, красотата и радостта от живота.
Няма друга такава книга! Защото тя цялата е … Светлина! И Топлина… А и защото няма друг такъв град.

В този студен и егоистичен век това е едно място, където всеки от вас ще намери пристан за душата си. Ще усети силата на Светлината, но и на човешката радост от живота, такъв, какъвто ни го е предложила съдбата. Но и такъв, какъвто ние сме си го доизкусурили. 

Париж - радостта от живота” е разказ за силата на човешкото в човека, за неговото право да се радва на земните си дни. И да остави своята драскотина тук, на тази грешна, но и велика наша земя…

Електронна книжарница "Хермес"

Няма коментари:

Публикуване на коментар