петък, 11 март 2016 г.

„Да уловиш мечта“- истинска човешка история

Младата Джейми привидно има всичко - кариера, сгодена е, има силна връзка с майка си, до момента когато балонът се пука. Препятствията следват едно след друго - срив между Джейми и Каролайн (нейна майка и партньорка в реалити предаване за ремонти), баща ѝ умира внезапно... Главната героиня попада в психологическа дупка, от която трудно може да се измъкне. След смъртта на Рос и втората му съпруга, Джейми поема грижите за малкото си братче. Като личност, за която кариерата е приоритет, новата отговорност я поставя в ситуация да е майка, без да е готова за това.

Какво да правя, какво да правя, какво да правя?
Запази спокойствие, повтаряше си Джейми, но се бе оказала в изходна позиция, без нито едно име в списъка на бавачки и почти нищо свършено в офиса. Може би майка ѝ беше права. Изглежда, наистина има нужда от помощ.“

Брад - нейният годеник не е въодушевен от бъдещето, което му се предлага - това предопределя и раздялата между двамата. Джейми приема, че това е най-доброто решение, защото да бъдеш с някого просто защото всички това очакват и този човек не те подкрепя в трудните моменти, то тогава той не е този, с когото ще прекараш остатъка от живота си.
Покрай грижите за малкото си братче тя среща мъж от своето минало - Чарли-самотен баща, който много ѝ помага със съвети за отглеждането на малкото момченце. И малко по малко след всяка среща тя се влюбва истински, разбирайки, че трябва да се живее за момента (тук и сега), а не да се отлага.
Майката на Джейми също изживява своята драма, и тя е на кръстопът - след предложението на продуцентите Каролайн да бъде заменена от Джейми като водеща - тя се чувства предадена, съкрушена.. ненужна...самотна... Но като всяка силна жена тя успява да пребори бурите, надвиснали над нея, а дори и да се издигне до върха.

Барбара Делински отново ни достави удоволствие с „Дауловиш мечта“, припомняйки ни, че дори и светът ни да се срутва винаги има изход, стига да съумеем да не се предаваме. „Да уловиш мечта“ - семейна история за силата на любовта.


Радина Йорданова

Няма коментари:

Публикуване на коментар