понеделник, 6 април 2015 г.

Най-големите бизнес истории на всички времена


Двайсетте разказа проследяват историята на САЩ от зората на създаването им до наши дни. Изпълнени с успехи, колебания, провали и смелост, оформящи начина, по който гледаме на живота. Без тези забележителни личности много от нещата, които ни заобикалят, нямаше да са реалност. 

Джон Д. Рокфелер, Хенри Форд, Уолт Дисни, Рей Крок, Уилям Гейтс. Това са само част от лицата, чиито истории са поместени тук. С тях се свързват някои от великите открития и бизнес начинания от миналия век, променили човешката история: модерната корпорация, автомобилът за обикновения човек, модерният начин за правене на кино, компютърът и улесненият софтуер към него, новият свят на телекомуникациите. От тях може да се поучим и да натрупаме вяра да не се отказваме, да продължаваме напред и че няма невъзможни неща. Настолно четиво за тези, които искат да разберат как сме стигнали до съвременното устройство на обществото ни, и не на последно място – за любителите на американската история.


Историята ни учи и предпазва да не повтаряме едни и същи грешки. Знаейки миналото си, човек може да промени бъдещето си.

Кристиян Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар