Пропускане към основното съдържание

„Белият Бим, черното ухо“ - книга, която всеки родител трябва да прочете на своето дете„Белият Бим, черното ухо“ е не просто разказ за съдбата на едно куче,
а повест за хората – добри и зли, равнодушни и отзивчиви, и тяхното отношение към животните.


За мен това е най-тежката и най-истинска книга, която съм чела, произведение, в което всяка дума ме кара да се замисля. Книга, която всеки родител трябва да прочете на своето дете, за да го научи какво е вярност, преданост и честност, за да изгради у него чувството за справедливост и любов към по-беззащитните от нас.

Останал сам на света, Иван Иванич решава да си вземе малко кученце, с времето то става всичко за него и двамата живеят щастливо, напълно достатъчни един на друг. Един ден тяхното съжителство е прекъснато от влизането на Иван Иванич в болница, от този ден нататък единствената цел на Бим е да чака и търси своя стопанин. В своето търсене той среща хора, които му помагат, хора, които го нараняват, хора, които го напътстват, и хора, които го отклоняват от пътя. Нищо не може да откаже едно предано куче от дълга му към стопанина. Дали ще се срещнат двамата приятели накрая? Дали доброто ще възтържествува?


Книгата „Белият Бим, черното ухо“ ни учи на това, че „вратите винаги се отварят, ако почукаш на тях“, на това, че „истинските приятели винаги се връщат“, на това, че „светът може да бъде и предателски жесток“ и че „въпреки тежката зима, отново ще дойде пролет“.

Белла Христозова

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…