сряда, 29 юли 2015 г.

"Венеция през зимата" - книга за любителите на романтиката, на любовта и... на Венеция



Взeмайки книгата в ръце, моето желание бе да се пренеса мислено във Венеция, мечтан от мен град. И наистина успях – цяла седмица се разхождах с корабче по Канале Гранде, обикалях магазинчетата на моста Риалто и оглеждах площад „Сан Марко“. Еманюел Роблес майсторски рисува приказните пейзажи на града през зимата и чувствата, които изпитва човек, докато ги гледа.



  
***

През зимата Венеция е създадена само за тези, които се обичат, и обезсърчава тези, чието сърце е празно.

 ***





Историята проследява преплетените съдби на Елен, Андре и Ласнер. Тримата герои правят своите съдбоносни избори именно в града на любовта, но не за всеки и не през зимата. Но след всеки избор, разбира се, идват и последствията – за едни добри, за други пагубни. От всеки ред дебне опасността героите на този роман да загубят достойнството си, любовта си, живота си... Ще успее ли отново любовта да победи, или този път ще падне победена?!


  ***

Повечето не знаят какво да правят с живота си. Често даже не са наясно, че живеят. Присъствието на някаква опасност най-сетне ги кара да осъзнаят, че живеят.

 ***

Това е идеалната книга за любителите на романтиката, на любовта – със съпътстващите я трудности и прекрасни моменти, и... на Венеция, разбира се.





Белла Христозова

Няма коментари:

Публикуване на коментар