четвъртък, 30 юли 2015 г.

"Жена" - роман за решителността на една жена, готова на всичко, за да открие човешкото щастие

"Жена" е един поразителен любовен роман, чието действие се развива през ХІХ в. Героинята на Такео Аришима – Йоко, е личност, която не принадлежи на своето време. Духът й надгражда ограниченията на обществените норми, по които е принудена да живее. В резултат, хората я смятат за ексцентрична и студена, позор за своя род.

Стилът на романа е много силен и запомнящ се. С интерес наблюдаваме непрестанно сменящите се превъплъщения на героинята, която току се проявява силна и решителна, току придобива невинност и миловидно изражение. Тя самата е актриса кралица, която с увереност и достойнство, осъзнала своето надмощие, властва над умовете на мъжете и жените и контролира действията им.



Когато обаче голямата, изпепеляваща любов покорява и нейното сърце и душа, дори тя самата е изненадана. По-яростно от всякога тя се бори срещу оплюването и злорадствата за правото си да бъде щастлива. Но дали ще й се усмихне щастието и дали любовта ще успее да извоюва успешно всички битки на фронта на предразсъдъците и тесногръдието?

Йоана Борисова

Няма коментари:

Публикуване на коментар