Пропускане към основното съдържание

Ако някой е способен да научи друг човек как да си тръгне с момиче, то това е Барни Стинсън и неговия "Наръчник на плейбоя"

Поооооознавате ли Барни? Не? Жалко. Никога не е късно обаче да се поправи подобна грандиозна грешка. Нещо повече. Самият Барни е достатъчно любезен да отдели от толкова ценното си свободно време (което иначе може да използва, за да забива мацки), за да сподели някои неща за себе си. Веднъж щом се запознаете с всички бляскави преживявания на този неповторим индивид, той ще ви награди с най-ценната информация – как да сваляте мацки. 
 
Ако някой някога в историята на човечеството е бил способен да научи друг човек как да си тръгне с момиче, то това е Барни Стинсън. Но за да можеш да следваш стъпките му, първо ти трябва подготовка. И то много сериозна. Е, не чак толкова... и невинаги, разбира се... Всъщност всичко нужно е написано в книгата на Барни (с малко помощ от Мат Кун, човека с дребния шрифт) „Наръчник на плейбоя“. След като преди няколко години първата книга на автора – „Кодекс на пича“ (както и съкратената му версия за братлета, които пътуват твърде често и нямат толкова време за четене, било то и за книгата на Стинсън – Bro on the Go), набра глобална, даже – спокойно може да се каже – космическа популярност, ето че днес имаме късмета, честта и привилегията да държим в ръце поредния шедьовър на младия талант. Веднъж щом Барни научи света на правилата между братлетата, сега дойде моментът и да сподели мъдростта си как да си хванат мацка, с която после да се хвалят пред аверите. 
 
Един съвет и от мен: започнете ли книгата, бъдете сериозни. Не прескачайте съвети, не пренебрегвайте съвети, не си мислете, че знаете повече от съветите на Барни (никой не знае повече от него). Бъдете добри братлета, слушайте Стинсън и ще стигнете далеч.Момичета, Барни не е забравил да нахвърля и някой друг съвет в помощ на противоположния пол. Макар че според него: „За да свалите някой пич, ви трябват само две неща. Подсказка...“ Не, знаете ли какво... Най-добре да почерпите знанията направо от извора.

В заключение може да се каже само едно: това е класиката на нашето поколение, която ще продължи да грее над бъдещето на света... или най-малкото това е книжка, която ще ви накара да се усмихнете, докато се прибирате от работа или си почивате на плажа.

Петя Асенова

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…