вторник, 28 юли 2015 г.

Кое е най-идиотското нещо, което сте правили през живота си? Е, запознайте се с Жули – за нея списъкът е дълъг!



Това, което ме привлече така към тази книга, беше корицата и заглавието! Колко често даваме обещания за ново начало и наистина ли сме способни да променим изцяло живота си и да започнем нов живот? Има ли възраст, след която човек вече не може да се промени? И защо котка на корицата, и то с перуанска шапка? С толкова въпроси нямаше как да не взема книгата "От утре почвам нов живот".  


Прочетох интервю с автора на книгата Жил Льогардиние, в което му задават въпрос за избора на корица с котка – хареса ми отговорът му, че с такава корица няма как да не накара хората да се усмихнат! И наистина е така – тази книга ще ви донесе много усмивки, смях, може би и сълзи, или иначе казано – много емоции. Всеки образ в книгата е много жив, добре изграден и някак ще ви пренесе във Франция: на една малка уличка, в която си има всичко, хората се познават и са като едно голямо семейство. Каква е историята с котките, ще оставя на вас да разберете.

В резюмето на книгата "От утре почвам нов живот" пише: Кое е най-идиотското нещо, което сте правили през живота си? Е, запознайте се с Жули – за нея списъкът е дълъг! И смешен, някак искрен и всичко, което прави, е подтикнато от добри чувства и е толкова мило, че тя непременно ще ви стане приятел още от първите страници.



Животът ѝ не е в най-добрия си период, тя се чувства депресирана и неудовлетворена. И тогава случайно вижда името на нов съсед на пощенската му кутия и решава, че той непременно трябва да е интересна личност, щом носи името Рикардо Пататра! И така започва нейното приключение. Сменя работата си, защото осъзнава, че не е щастлива до момента, започва да прави неща, които никога досега не е правила – с две думи, променя изцяло живота си заради влюбване от пръв поглед... на една пощенска кутия!

Според мен човек трябва да се запита кое е най-откаченото нещо, което е правил в името на любовта? Възможно ли е да обичаш непознат? Има ли любов от пръв поглед? И толкова велика сила ли е любовта, щом може да променя човешките съдби...
Дарина Къшева

Няма коментари:

Публикуване на коментар