Пропускане към основното съдържание

Малките радости в живота - какво би ни накарало да се усмихнем

За всички нас, които може би не сме толкова благословени с красота, които не притежаваме имение и още не сме изживели своя миг на слава, има добри новини. Това коментират авторите в сайта на британския в. „Дейли Мейл”, цитирани от "Мениджър Нюз". Те разказват за проучване, направено сред 3000 възрастни на Острова.

Участниците в изследването са били помолени да посочат нещата в ежедневието им, които наистина ги даряват с огромна радост. Резултатите са показали, че щастието е достъпно за всички ни, стига да оценяваме малките приятни случки в ежедневието.

Докато четете това може би вие ще сте в по-добро настроение, отколкото през останалите дни в седмицата. Поне така предполагат авторите на проучването, които достигат до извода, че в събота хората се събуждат по-позитивни към живота, защото им предстоят два почивни дни.

Друга честа причина човек да се почувства щастлив са слънчевите лъчи навън или миризмата на прясно окосена трева. Ето как изглежда класацията на 30-те малки моменти в ежедневието на хората, които според проучването ги правят най-щастливи:

1. Да намериш банкнота в стари джинси.2. Да отидеш на почивка.3. Да си легнеш в изпрани чаршафи.


4. Да плуваш в морето.


5. Да се събудиш в слънчев ден.


6. Да седиш на слънце.

7. Да бъдеш изненадан с подарък или цветя.
8. Да ти направи масаж човек, който обичаш.9. Да те прегърне някой.


10. Да получиш картичка с благодарности по пощата.11. Да видиш двойка възрастни хора, които се държат за ръце.12. Да караш автомобил с отворен прозорец в слънчев ден.13. Да спечелиш малка сума от тотото.


 14. Да си резервираш почивка.15. Да чуеш любимата си песен.16. Да намериш добра сделка.


17. Да видиш стар приятел.


18. Пикник в парка.

 
19. Да получиш повишение.


20. Романтична нощ навън.21. Песен, която ти напомня за миналото.22. Да разглеждаш стари снимки.


23. Да се сприятелиш с още един човек.


24. За кратко да останеш сам със себе си.


 25. Да се разходиш в останалата част на страната.


26. Да чуеш как бебе се смее.27. Да излезеш с момчетата/ момичетата, т.е. приятелите.
28. Да се събудиш в събота и да осъзнаеш, че е уикенд.

29. Шоколад.30. Торта.
Източник: http://www.obekti.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…