четвъртък, 20 юни 2013 г.

Излиза автобиографичната книга на Патрисия Каас

Двойна доза емоция за почитателите на талантливата французойка

Автобиографичната книга „Сянката на гласа ми“  на световноизвестната френска певица Партисия Каас излиза от печат на български език ден преди нейния концерт в София. Така най-големите фенове на таланта на Гласа на Франция ще имат възможността да си купят книгата  още вечерта на концерта й на 21 юни в зала 1 на НДК.

Това е историята на един живот - красив, тъжен и драматичен  като песните й. Патрисия Каас тръгва от  малко погранично френско миньорско селце и стига до върховете на шоу бизнеса. От момиче,  което пее на бирените фестове в тийнейджърска възраст, тя става певица с 18 милиона продадени диска. Канена е от Майкъл Джексън на благотворителните му концерти, Патрисия пее и в  дует с Мадона в телевизионно студио. 



В автобиографията си Каас разкрива интересни моменти от кариерата си, откровено разказва за семейството си, за романтичните си връзки с Ален Делон и Джеръми Айрънс. Откровена до болка, тя не спестява драматичната смърт на болната си от рак майка,  тормоза от преследванията на психопат, споделя за любовите в живота си и за най-тежкия удар в живота й – невъзможността да има деца. Застава пред прожекторите и своите почитатели  такава, каквато е - истинска и неподправена.

Книгата е отпечатана от издателство „Сиела“  със сътрудничеството на Софи Бландиниер, а преводът от френски е на Лилия Стамболова.

София е част от световното турне на французойката под името „Каас пее Пиаф“, което представя 21 от най-емблематичните песни на легендарната Едит Пиаф, с която светът се прости преди 50 години. Това шоу за една година ще бъде видяно от 300 000 души в над 100 концерта, направени в 30 града по цял свят. В спектакъла участва и един от най-известните френски танцьори Кевин Мишел. 

Безпрецедентното музикално събитие на 2013 г.  е под аранжимента на момчето чудо на Холивуд Абел Корзиеновски, номиниран за Златен глобус за работата си по филма на Том Форд “A single man” и филма на Мадона “W.E.”.  Специалното турне на Каас ще продължи само една година и ще включва най-престижните зали в света, сред които и НДК – Royal Albert Hall в Лондон, Carnegie Hall в Ню Йорк, Paris Olympia, Operetta Theatre в Москва,  Sejong Cultural Center в Сеул.  Билетите отдавна са пуснати в продажба, предпремиерата е на 7 декември в Москва, а местата за парижката „Олимпия“ са разграбени за пет дати!

С новаторски сценичен дизайн това шоу има за цел да бъде преди всичко съвременно и градско. То включва инсталации и осветление, което е различно от всичко на сцената днес – нещо абсолютно ново. Непубликувани, уникални и непознати снимки на Едит Пиаф ще бъдат в центъра на това грандиозно събитие. Каас и екипът й са  работили  над този проект в продължение на две години.   Отначало замислена като лайв-шоу, програмата в последствие е издадена в албум, излязал на пазара през ноември. Най-популярните  песни на Едит Пиаф са обработени от младите музикални таланти на  Фабрис Бровелли и Кристоф Корре. В записа на албума участва голям симфоничен оркестър от 80 музиканти. Албумът се състои от 21 композиции  сред които : "Les amants merveilleux", "Non, je ne regrette rien", "Et moi", "La belle histoire d'amour", "Padam... Padam...", "Je t'ai dans la peau" и др. Албумът е записан в Air Studio в Лондон.

Патрисия Каас – това са хиляди концерти, 18 милиона продадени  дискове и стотици хиляди почитатели на тейния талант по цял свят. Французите гледат на нея като на световен посланик на Франция, защото точно тя отново пробуди интереса към френската песен. Стилово нейната музика е смесица от поп и джаз. Във формулата на световния й успех са и нейните гастроли – тя практически е постоянно в задгранични турнета. 

Събитето се организира от Френския институт в София, продуцентска компания „БГ Саунд Стейдж“ и „Renault България“.  Билети – в мрежата на Ивентим и в Билетния център на НДК

Няма коментари:

Публикуване на коментар