неделя, 1 февруари 2015 г.

"Щастието е чаша чай с теб" ни кара да се замислим върху важните неща в живота


Романът „Щастието е чаша чай с теб“ съдържа в себе си изключителен вкус и талант, невероятен усет и реализъм относно това, което ни се случва в живота. Тази книга не може да бъде отнесена към нито един жанр напълно, защото тя е колкото криминална, толкова приключенска, а и романтична. По никакъв начин обаче това не я прави лекомислена, напротив. Книгата е доказателство за това как всичко, което ни се случва, се случва с определена цел и за да бъдем щастливи, трябва да умеем да посрещаме трудните моменти с радост, защото, ако се оставим на това да се поддадем на лоши мисли, рискуваме да загубим самите себе си.

Идеята на авторката е, че щастието не е нещо, което получаваме даром. То зависи от самите нас, ние сме тези, които трябва да си извоюваме правото да бъдем щастливи.

Най-лесно е да се примирим, най-лесно е да оставим нещастието да ни погълне. Ако искаме да бъдем нещастни, ще бъдем. Но когато успеем да открием положителното дори и когато не виждаме начин, то така ще успеем да намерим пътя си, пътя към щастието.

„Щастието е чаша чай с теб“ ни кара да се замислим върху важните неща в живота и това, което ни прави истински щастливи, доволни от живота и от това, което ни предоставя.

Изключително динамична, изпълнена с много преживявания на различни персонажи и хумористично представяне на техните съдби, тази книга е уникално четиво, което си заслужава да бъде прочетено.
 

Петя Жилева, книжарница "Хермес" - Пазарджик


От 13 февруари очаквайте новата книга на Мамен Санчес -

http://hermesbooks.com/knigi/s-vkus-na-prjasna-limonada.html



Няма коментари:

Публикуване на коментар