Пропускане към основното съдържание

Конър Гренън: "Понякога животът е много по-невероятен и от най-фантастичната измислица"

 

 

 

 

Понякога животът е много по-невероятен и от най-фантастичната измислица.

 

Конър ГренънДа, историята в книгата "Малките принцове" изглежда невероятна, но всяка дума е истина. Точно това ме грабна. Книга в духа на "Три чаши чай", написана много истински и точно, сякаш си в Непал и редом с Гренън преживяваш неговото невероятно приключение!

Историята на Конър започва, когато той е на 29 години и решава, че е крайно време да сбъдне мечтата си: да пътува по света. За да „оправдае” напускането на сигурното си работно място, той решава да се включи в Корпуса на мира и да замине чрез тях, като първата му дестинация да е Непал. Не подозирайки къде ще го отведе новият му път, той заминава на шега и изненадата му, когато пристига там, е огромна. 

Озовава се в свят толкова различен от неговия – без ток, вода, комуникации. И този свят променя живота му, събирайки го с едни прекрасни деца, за които той трябва да се грижи. Отначало той си мисли, че ще е за кратко, а впоследствие престоят му се превръща в нещо много по-специално – в мисия! Още по-голям е шокът за него, когато разбира, че децата в сиропиталището "Малките принцове" не са сираци, а са отвлечени от маоистки терористи.

Обикнал тези малки палавници, Конър разбира, че не може просто да си тръгне и да ги изостави, и взема смелото решение сам да помогне в издирването на семействата на децата.

История за доброто, което всеки носи в себе си. История за огромната промяна, която само един човек може да направи, стига да повярва, че носи потенциала в себе си и въпреки обстоятелствата не се предава!

История, която ме докосна, накара ме да се усмихвам, защото е написана много човешки и остави в мен надежда! Надежда, че не сме слепи и глухи за чуждата болка и че ако изберем да бъдем промяната в живота поне на един човек, то не сме живели напразно!

 Дарина Къшева

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…