понеделник, 16 февруари 2015 г.

Конър Гренън: "Понякога животът е много по-невероятен и от най-фантастичната измислица"

 

 

 

 

Понякога животът е много по-невероятен и от най-фантастичната измислица.

 

Конър Гренън







Да, историята в книгата "Малките принцове" изглежда невероятна, но всяка дума е истина. Точно това ме грабна. Книга в духа на "Три чаши чай", написана много истински и точно, сякаш си в Непал и редом с Гренън преживяваш неговото невероятно приключение!

Историята на Конър започва, когато той е на 29 години и решава, че е крайно време да сбъдне мечтата си: да пътува по света. За да „оправдае” напускането на сигурното си работно място, той решава да се включи в Корпуса на мира и да замине чрез тях, като първата му дестинация да е Непал. Не подозирайки къде ще го отведе новият му път, той заминава на шега и изненадата му, когато пристига там, е огромна. 

Озовава се в свят толкова различен от неговия – без ток, вода, комуникации. И този свят променя живота му, събирайки го с едни прекрасни деца, за които той трябва да се грижи. Отначало той си мисли, че ще е за кратко, а впоследствие престоят му се превръща в нещо много по-специално – в мисия! Още по-голям е шокът за него, когато разбира, че децата в сиропиталището "Малките принцове" не са сираци, а са отвлечени от маоистки терористи.

Обикнал тези малки палавници, Конър разбира, че не може просто да си тръгне и да ги изостави, и взема смелото решение сам да помогне в издирването на семействата на децата.

История за доброто, което всеки носи в себе си. История за огромната промяна, която само един човек може да направи, стига да повярва, че носи потенциала в себе си и въпреки обстоятелствата не се предава!

История, която ме докосна, накара ме да се усмихвам, защото е написана много човешки и остави в мен надежда! Надежда, че не сме слепи и глухи за чуждата болка и че ако изберем да бъдем промяната в живота поне на един човек, то не сме живели напразно!

 Дарина Къшева

Няма коментари:

Публикуване на коментар