четвъртък, 5 февруари 2015 г.

„Един + един“ – Джоджо Мойс: "Понякога животът е поредица от препятствия, които просто трябва да преодолеем със силна воля."

Понякога животът е поредица от препятствия, които просто трябва да преодолеем със силна воля.

http://hermesbooks.com/edin-edin.html


„Един + един“ е красива любовна история с премерена доза драматични обрати и изключително симпатични участници. Джес и Ед са съвършено различни хора, които животът събира в едно общо равенство. Но когато един завършен човек срещне друг завършен човек, не се получава нищо друго освен едно съвършено цяло. Тя е безкрайна оптимистка с безкрайни проблеми, той е объркан софтуерен специалист в сложна ситуация. От самото начало подсъзнателно всеки от двамата има нужда да помогне на другия. И правейки го, помагат най-вече на себе си. Той има нужда от положителен човек като Джес, а тя – от стабилен мъж, на когото да може да разчита.

Това е една история за положителното, когато животът е скапан. За хубавите неща, които се случват, когато най-малко ги очакваш, но само ако наистина вярваш в тях. История за вярата във втория шанс, за една повече даваща, отколкото искаща любов. История за „ще се справим някак“ ситуациите.

Да се прочете от хора, които са забравили, че „човек не е абониран за щастието“ и то се постига с воля и желание, а не е постоянна величина!

Петя Анастасова, книжарница "Хермес" - Централ

Няма коментари:

Публикуване на коментар