Пропускане към основното съдържание

Книгата на Опра "Какво знам със сигурност" е написана от сърце, някак близко, като разговор с добър приятел


Животът е пълен с възхитителни съкровища, трябва само да поспрем, за да им се насладим.


http://hermesbooks.com/kakvo-znam-s-s-sigurnost.htmlЕдин от многото цитати, които ме докоснаха и ме накараха да се замисля. Това е книга за онези – малките неща, които ни се случват всеки ден, но ние някак, забързани в ежедневието си, не виждаме или пропускаме. Книга, която те кара да се спреш и да се огледаш около себе си. Животът наистина е изпълнен с толкова хубави неща, които са тук и сега.

Книга, която не можеш да прочетеш и да сложиш в библиотеката си – тя стои на нощното шкафче: на всяка страница има нещо важно и ценно! Ако тръгнеш да подчертаваш цитати, трябва да подчертаеш цялата книга!

Може би, докато я четете, ще си кажете като мен: „Да! И аз съм така“ или „Как не се бях замислял за това“! Познати неща, но пък според мен точно тях пропускаме в забързания си живот.

Написана от сърце, някак близко, като разговор с добър приятел! Това беше усещането ми, докато я четях. Сякаш съм допусната до най-съкровените мисли на Опра Уинфри. Харесва ми нейната откровеност и искреност. Още повече ме впечатли това, което чета, защото знам, че са личните истории на авторката. Тя, която е преминала през толкова тежки и трудни моменти, днес върви с гордо вдигната глава и не спира да се усмихва, това определено е вдъхновяващо! Щастието ни е личен избор и наша отговорност.


Това, което знам със сигурност, е, че всеки ден ни дава шанс да си поемем дъх, да хвърлим обувките и да се впуснем в танца – да живеем без угризения, изпълнени с толкова радост, веселие и смях, колкото можем да понесем.

Кога за последно се смяхте от сърце? Кога танцувахте без причина? Или се наслаждавахте на една чаша с ароматен чай? Да, наистина кога...

Знам, че това, което ще откриете в процеса на търсене, ще бъде фантастично, защото всъщност ще откриете себе си.


Дарина Къшева

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…