сряда, 4 февруари 2015 г.

"Крадецът на книги" - обсебващ роман

http://hermesbooks.com/kradec-t-na-knigi.html"Крадецът на книги" е история, разказана от Смъртта. Една може би страшна гледна точка, но тъй като действието се развива в Германия по време на Втората световна война, тя звучи напълно уместно. Това е и историята на едно младо момиче, което, въпреки че живее живот, който не пожелавам на никого, все пак успява да изживява своите проблясъци на удоволствие чрез малките неща, включително няколко книги, които успява да придобие (или по-точно да открадне).

Интересно е да се види, че книгата е анонсирана като подходяща за младите читатели. Моля, не се обезсърчавайте от това – това е по-скоро книга за възрастни, разказваща историята на деца, които правят всичко възможно, за да живеят нормален живот във времена на неописуем ужас. "Крадецът на книги" е също така добър начин по-зрелите читатели да се запознаят със спецификата на времето, през което се развива историята. Все пак бъдете предупредени, че като се има предвид кой е разказвачът, историята е доста конфликтна и… тъжна на моменти.

За да добави допълнителен ефект към книгата, се оказва, че това е истинската история на бабата на автора. Като имате предвид това, осъзнавате колко устойчиви можем да бъдем ние, хората, и как понякога с малко късмет можем да държим смъртта на разстояние, когато усилено чука по вратата ни.

http://hermesbooks.com/kradec-t-na-knigi.html


Даниел Костов, книжарница "Хермес" - Бургас

Няма коментари:

Публикуване на коментар