Пропускане към основното съдържание

Книгата „Истанбулска загадка“ е задължителна за феновете на исторически трилъриИстанбул е орисан да се превърне в един от най-значимите градове в историята. За почти шестнадесет века той служи като столица на четири империи: Римската империя, Византийската империя, Латинската империя и Османската империя. Той изиграва ключова роля в развитието на християнството по време на римското и византийското управление, преди османците да завладеят града през 1453 г. и да го превърнат в крепост и седалище на ислямския халифат. И именно там се развива действието в напрегнатия и динамичен исторически трилър „Истанбулска загадка“.Книгата „Истанбулска загадка“ е задължителна за феновете на исторически трилъри. Тя ще разпали любопитството им и ще ги заинтригува истински. ОБрайън успява успешно да ни откъсне от еднообразното ни ежедневие и ни повежда по улиците на Истанбул, кара ни да усетим жегата на лятото, блъсканицата на тълпите, миризмите на пазарите и тържищата, горчивината на турското кафе, забързания ритъм на древния град. Докато четете книгата, ще имате усещането, че гледате филм. Сцените се редят една след друга и ви въвличат в динамичното действие.

Романът има допирни точки и прилика с книгите на Дан Браун. Но това е само един голям плюс. В днешно време има десетки книги на подобна тематика, с интересен замисъл, но слаб стил на писане и несъответствия. Случаят с „Истанбулска загадка“ не е такъв. Авторът доста точно се придържа към историческите факти и събития. Повечето писатели обчат да променят и изкривяват фактите за сметка на динамиката на сюжета, докато тук е точно обратното. Историческите теми са умело преплетени с един от най-актуалните и наболели проблеми напоследък: световния тероризъм и борбата с него. Но тук срещу терора не се изправят разни суперагенти или полицай с всемогъщи тайни агенции зад гърба си, а един най-обикновен човек, притиснат до стената. Човек, който иска да разбере истината.

Втората книга –„Йерусалимска загадка“, е също така напрегната, пленителна и вълнуваща. А с предстоящото излизане и на последния роман – „Манхатънска загадка“, феновете на този жанр могат да я добавят в своята колекция. Тя е просто задължителна за почитателите на жанра.Виктор Кърджиев

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…