Пропускане към основното съдържание

„Седем писма от Париж“ - действителна история за една сбъдната мечта


Soyez la bienvenue en France (Добре дошли във Франция) с истинска френска целувка.“

Париж, този Париж. Град, който сбъдва мечти. Четейки тези страници, човек няма как да не се пренесе на това място. Няма как да не усети романтиката на този така пленителен град и определено няма как да не поиска да отиде там.

Запознайте се със Саманта – американката, която намира истинската любов точно в Париж. Нейната история ни показва, че никога не е късно да следваме мечтите си. Никога не трябва да се отказваме от това, което ни нашепва сърцето. 

Въпреки трудните и тежки моменти в нейния живот – провален брак, провалена кариера, фалит – това се оказва една изключително забавна и романтична история, която ни кара да мечтаем. Да мечтаем да бъдем на мястото на Саманта. И кой не би искал да бъде посрещнат по този начин от човека, когото истински обича, и то в Париж?!

Soyez la bienvenue en France (Добре дошли във Франция) с истинска френска целувка.“


Любовта на Саманта и Жан-Люк е любов като на филм. С тази разлика, че при тях всичко е истинско и реално. Дори и след 20 години раздяла любовта и страстта им все още са живи. Това ни показва, че човек не трябва да се оставя на страха. Трябва винаги, абсолютно винаги, да бъде смел и да следва сърцето си. 

„Следвах сърцето си. Бях жена, проявила дързост“, защото все пак „Животът не си заслужава да се живее, ако в него няма страст“.

След като прочетох Седем писма от Париж, няколко пъти отивах на бележките от автора, за да се уверя, че това със сигурност е действителна история. Толкова невероятно ми звучеше, но се оказа истина. Вдъхновяваща и караща ни да вярваме в чудеса. И след като я прочетох цялата на един дъх, смятам да послушам Саманта:

„А сега остави тази книга настрана и изживей живота и любовта си на пълни обороти – без страх, без гняв и без съжаление“.


Таня Димитрова

Коментари

Популярни публикации от този блог

Книгите за лятната ваканция - задължителни!

За някои деца четенето на книги през ваканцията е истинско мъчение, може би от факта, че на всички списъци слагат думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Затова съвета ни е да накарате децата си да забравят тази дума и да наблегнат на това, което е написано в самите книги. 
Много деца следят точно колко страници са прочели, но когато започнат да четат откриват очарованието на новите светове, които книгите им разкриват.
Решихме да помогнем на родителите, които се чудят какви точно бяха книгите в списъка за лятото. Но първо няколко съвета за вас и вашите дечица:
Правила за четене:
1. Не вземай книгата с мръсни ръце.
2. Не прави бележки върху книгата. Направи си и използвай книгоразделител.
3. Съхранявай книгите грижливо.
4. Изяснявай си значението на неизвестните думи – търси ги в тълковния речник или попитай възрастните.
5. Старай се да разбираш и да си представяш това, което четеш.

А  също така да не забравяме и:А сега и примерните списъци:
За втори клас:
Български народни приказки
Приказен свят” – А. К…

5 нови романтични заглавия, които да прочетете в летните дни

Преди няколко дни настъпи астрономическото лято, а какво по-подходящо време от това за книги на любовна тематика?  Представяме ви пет нови романтични романа, в които да се потопите през предстоящите летни дни. 
💖 💖 💖
"В града на замечтаните кули" от Джулия Уелан 
- Първото ни предложение отвежда в Оксфордския университет, където Елинор Дъран отива да изучава английска литература от 19. век. Вместо да попадне на любимата си професорка там обаче, тя се натъква на друг преподавател - Джейми Дейвънпорт - човекът, съсипал дрехите й сутринта. Въпреки неприятната си първа среща, Елинор и Джейми бързо намират допирните точки помежду си, но скоро Елинор се оказва на кръстопът - да се отдаде на любовта, или да се върне в родното си място, където да продължи обещаваща кариера.
                                                                 💖 💖 💖
"Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс
- Наскоро преиздадена с нова, свежа визия, "Първата дама" от Сюзън Елизабет Филипс…

"Освен това танцувам" - вдъхновяващ роман, съставен единствено от писма

Драги мой, Със сигурност си запознат с вълнението да си пишеш с някого. Не SMS-и от рода на: „Купи хляб, като се прибираш“, а истинска кореспонденция, изискваща внимание, обгрижване, размисъл. О, колко сладко е чакането на писмо! Да дойде пощальонът и да донесе обикновен бял плик, криещ необикновени възможности и то предназначени само за теб (макар че, признавам, през това време на годината мръсникът носи само известия за плащане на данъци). В днешната дигитална ера чакането дори не е дълго. Искаш да споделиш мислите си с някого, написваш му и-мейл и – клик! – писмото е изпратено, а в рамките на минути може да бъде и прочетено. Шеметната скорост на съвременната кореспонденция е дори още по-пристрастяваща. Точно това правят Аделин Пармелан и Пиер-Мари Сото – пристрастяват се към електронните писма, които си разменят по колкото пъти на ден си искат. В тях споделят несподелими истини като това, че Пиер-Мари вече причислява себе си към бившите писатели, защото не може да съчини и къс р…