вторник, 31 март 2015 г.

„Седем писма от Париж“ - действителна история за една сбъдната мечта


Soyez la bienvenue en France (Добре дошли във Франция) с истинска френска целувка.“

Париж, този Париж. Град, който сбъдва мечти. Четейки тези страници, човек няма как да не се пренесе на това място. Няма как да не усети романтиката на този така пленителен град и определено няма как да не поиска да отиде там.

Запознайте се със Саманта – американката, която намира истинската любов точно в Париж. Нейната история ни показва, че никога не е късно да следваме мечтите си. Никога не трябва да се отказваме от това, което ни нашепва сърцето. 

Въпреки трудните и тежки моменти в нейния живот – провален брак, провалена кариера, фалит – това се оказва една изключително забавна и романтична история, която ни кара да мечтаем. Да мечтаем да бъдем на мястото на Саманта. И кой не би искал да бъде посрещнат по този начин от човека, когото истински обича, и то в Париж?!

Soyez la bienvenue en France (Добре дошли във Франция) с истинска френска целувка.“


Любовта на Саманта и Жан-Люк е любов като на филм. С тази разлика, че при тях всичко е истинско и реално. Дори и след 20 години раздяла любовта и страстта им все още са живи. Това ни показва, че човек не трябва да се оставя на страха. Трябва винаги, абсолютно винаги, да бъде смел и да следва сърцето си. 

„Следвах сърцето си. Бях жена, проявила дързост“, защото все пак „Животът не си заслужава да се живее, ако в него няма страст“.

След като прочетох Седем писма от Париж, няколко пъти отивах на бележките от автора, за да се уверя, че това със сигурност е действителна история. Толкова невероятно ми звучеше, но се оказа истина. Вдъхновяваща и караща ни да вярваме в чудеса. И след като я прочетох цялата на един дъх, смятам да послушам Саманта:

„А сега остави тази книга настрана и изживей живота и любовта си на пълни обороти – без страх, без гняв и без съжаление“.


Таня Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар